Facebook introduceert bewegende profielfoto's

Facebook komt met een nieuwe optie. Je kunt binnenkort namelijk korte filmpjes als profielfoto uploaden! Ook zal het platform ook andere updates krijg

Facebook introduceert bewegende profielfoto's

Strike a pose!

Het is afgelopen met die statische profielfoto's: Facebook biedt binnenkort de mogelijkheid om een korte video als profielfoto te gebruiken. Zeven seconden mag-ie duren. Dat wordt interessant!

“Profile pictures are not just static portraits. They represent what’s going on in your life right now and what’s important to you”, aldus Facebook-productmanagers Aigerim Shorman en Tony Hsieh.

Naast de optie om korte video’s te gebruiken, komt Facebook ook met een andere profielfoto-update. Het wordt namelijk makkelijker om je foto tijdelijk (denk aan de ‘celebrating Pride’-regenboog) te veranderen. Je kun voortaan instellen wanneer je originele foto weer zichtbaar moet worden.

Bovendien maakt Facebook het makkelijker om te kiezen welke info je met iedereen wilt delen en wat je liever voor jezelf houdt. Je kunt bijvoorbeeld een one-line bio maken, waarin je een korte omschrijving van jezelf geeft. Ook voor ‘work’ en ‘education’ kun je apart instellen met wie je ze wilt delen. Tot slot krijgt de Facebook-app een nieuw design.

Dit zegt je Facebook gedrag over je persoonlijkheid >