Deze vrouwen fietsen 14.000 kilometer voor vrouwenrechten

4 vrouwen, 8 fietstassen en 2 tandems. In 14 maanden tijd fietsen zij door 30 landen voor vrouwenrechten voor hun fietsavontuur ‘Ride 4 Women’s Rights

Lees ook

Indrukwekkend!

In september 2014 vlogen Sophie van Hoof, Monique van der Veeken, Lidewij Ponjee en Carlijn Bettink naar Jakarta voor de aftrap van hun fietsavontuur ‘Ride 4 Women’s Rights’. Vier vrouwen, acht fietstassen en twee tandems. In 14 maanden tijd fietsen zij door 30 landen voor vrouwenrechten. Dát zijn wat wij noemen: sterke vrouwen.

Women empowerment
Onderweg verzamelen de vier onder andere persoonlijke verhalen van inspirerende vrouwen, spreken zij mannen én vrouwen over de positie van vrouwen en bezoeken zij lokale projecten die gericht zijn op women empowerment. Door de lokale bevolking zelf aan het woord te laten, proberen zij inzicht te krijgen in de context, in het waarom. De dames leggen meer dan 14.000 kilometer af, met als hoofddoel: aandacht vragen voor vrouwenrechten.

Motivatie
“We zijn alle vier blij om in Nederland te zijn opgegroeid, mede door alle kansen en ontplooiingsmogelijkheden die wij hebben gekregen. Inmiddels zijn we ruim 18 jaar vriendinnen en gedurende onze jeugd hebben we veel samen gereisd. Dankzij die reizen, en door de invulling van onze studies, viel het ons steeds meer op dat de veilige omgeving vol mogelijkheden waarin wij zelf zijn opgegroeid voor veel meisjes en vrouwen op andere plekken ondenkbaar is.” Door middel van hun Ride willen de vier hierover in gesprek gaan met vrouwen en onderzoek doen naar vrouwenrechten wereldwijd. Via onder andere hun blogs beschrijven ze wat ze zien en horen en proberen zij een waardevolle toevoeging te zijn in de discussie over vrouwenrechten. Erg indrukwekkend als je het ons vraagt!

Finish
Ondertussen zijn de powervrouwen al meer dan een jaar onderweg en komt de finish in Amsterdam steeds dichterbij. Op 31 oktober zal de Ride 4 Women’s Rights in onze hoofdstad tot een einde komen en zal het viertal vol lof worden ontvangen.

Doutzen Kroes over powervrouwen >

Laatste nieuws

Zie ook