Dit Nederlandse fashionlabel maakte tijdens Milaan Fashion Week zijn debuut

Winonah de Jong zette de stap om haar dromen waar te maken: afgelopen vrijdag lanceerde zij haar debuut collectie WINONAH tijdens de Milaan Fashion We

Dit Nederlandse fashionlabel maakte tijdens Milaan Fashion Week zijn debuut

Eén woord, drie lettergrepen.

Stijlicoon en social media influencer Winonah de Jong maakt haar droom waar en begint aan een nieuw avontuur. Afgelopen vrijdag lanceerde ze tijdens de Milaan Fashion Week haar debuutcollectie WINONAH. Kijk, dát is nog eens een goede start. Wij stelden haar vier vragen over haar struggles en overwinningen.

Hoe begin je een eigen fashionlabel?“In eerste instantie heb ik me over mijn onzekerheid heen moeten zetten. Don’t get me wrong, dit is al zolang ik me kan herinneren een droom, maar het is natuurlijk niet niks om een modelabel op te zetten en het te presenteren aan een heel kritisch modelandschap. Verder moet je een helder idee hebben van waar je heen wilt. Wat is het ‘brand DNA’ en waarmee onderscheidt het merk zich? Tijdens de ontwikkeling van mijn women’s prêt-à-porter-merk ontmoette ik een ijzersterke producent die al jaren aan de top staat als het gaat om Italiaans vakmanschap. Door de jaren heen hebben ze tal van grote internationale merken begeleid op hun pad naar de top. Na de eerste zakelijke meeting wist ik meteen dat zij de kwaliteit zouden kunnen leveren die ik zocht. Kwaliteit is een van de kernwaarden van WINONAH.”

Wat was het grootste obstakel?“Het feit dat ik een überperfectionist ben is weleens een worsteling geweest. Een prototype, laat staan een sample, is in eerste instantie nooit precies zoals ik het had bedacht. Maar met teamwork en vasthouden aan je visie kwam altijd alles op zijn pootjes terecht.”

Wat is je ultieme carrièretip?“Vasthouden aan je visie of droom. Je moet het al helemaal voor je kunnen zien, bijna kunnen aanraken. Ik zeg altijd: “If your dreams don’t scare you, they’re just not big enough.”

Waar ben je het meest trots op?“Dat ik in alle hectiek de balans heb weten te vinden tussen het zijn van moeder van twee, echtgenote en ontwerper. Mijn gezin is het allerbelangrijkste in mijn leven en de balans die ik nu heb gevonden geeft me rust.”

Ben jij net zo onder de indruk als wij en wil je álle ins and outs weten? Volg dan snel het officiële Instagram account.

De beste streetstyle van Milaan Fashion Week >