Zo eet je je haar langer (en sterker)

Zeg maar gedag tegen extensions, met deze lekkernijen eet je je haar binnen no-time langer (en sterker).

Zo eet je je haar langer (en sterker)

Rapunzel is er niets bij.

Horrorscenario: je bent naar de kapper geweest en ze heeft je haar wéér te kort geknipt. Voor het weer op een fatsoenlijke lengte is, ben je een eeuwigheid verder. Maar daar kun je nu verandering in brengen. En nee, we’re not talking ’bout extensions and all, je kunt je haar langer (en sterker) eten! Je menu voor de komende tijd:

1 Zoete aardappelenZe bevatten bètacaroteen, een vitamine die een gezonde hoofdhuid en een goede haargroei bevordert.

2 EierenZoals we ondertussen wel weten bevatten eieren enorm veel omega-3 en zijn ze rijk aan biotine. Wil je langere lokken, dan is het wel zaak vooral eierdooiers te eten. Te veel eiwit kan de opname van biotine namelijk juist blokkeren, waardoor er een tekort ontstaat. Eierdooier-dieet dus!

3 ZalmDeze vis zit bomvol gezonde vitaminen en proteïnen én bevat (net als ei) omega-3. Al deze stoffen zorgen voor een gezonde hoofdhuid, waardoor je haar sneller kan groeien. Plus: de omega-3 stimuleert de haargroei.

4 Gele pepersVitamine C is een antioxidant die je haarzakjes versterkt. Daarbij laat het je haar ook minder snel afbreken. En laat die vitamientjes nou in overvloed in gele pepers zitten!

5 OestersEen van de oorzaken van haarverlies en een ongezonde hoofdhuid is zinktekort. Oesters zitten barstensvol zink, dus binnenkort deze luxe lekkernij maar eens op het menu zetten. Wijntje erbij en slurpen maar.

Zo eet je je huid mooi >