Dit zijn de shopgewoontes van vrouwen all over the world

Ieder continent, ieder land en natuurlijk iedere vrouw heeft andere shopgewoontes. Whowhatwear.com deed onderzoek en kwam op de volgende resultaten.

Dit zijn de shopgewoontes van vrouwen all over the world

Shop till you drop.

Ieder continent, ieder land en natuurlijk iedere vrouw kent andere shopgewoontes. En tóch lijken er in sommige landen codes te bestaan die vrouwen klakkeloos opvolgen. Whowhatwear.com deed onderzoek en kwam met de volgende - verbazingwekkende - resultaten.

ChinaChinese vrouwen shoppen het liefst in een winkelcentrum. Omdat ze hier talloze freebies krijgen, en wie wil dat nou niet? Daarbij komt dat China vrij weinig op zichzelf staande winkels heeft: bijna alles zit in enorme shoppingmalls.

ZwedenOnze Scandinavische bovenburen hebben opvallend zuinige vrouwen. Lokale fashionista’s wachten vaak op de uitverkoop die twee keer per jaar plaatsvindt. Vooral de 'Midsommar' is erg populair, deze valt in de vakantie na de langste dag van het jaar. Zweedse jongeren zijn groot fan van de sample sales die bijna elk Zweeds merk organiseert. Een trend die lijkt over te waaien naar Nederland, waar nu ook de ene na de andere sample sale op Facebook op popt.

EuropaOei, Europese vrouwen komen in dit onderzoek niet zo goed uit de verf! Als we het onderzoek mogen geloven, zijn wij number one klagers tijdens het winkelen. Zo kunnen wij eeuwig miepen als er een rij voor de kleedkamers staat, en bij de kassa gaat de klaagzang rustig door. Daar komt bij dat we zoveel mogelijk meenemen het hokje in, en dat we massaal geneigd zijn alles wat we niet willen daar gewoon maar achter te laten. Niet echt iets om trots op te zijn dus.

ArabiëArabische landen hebben het goed voor elkaar. Personal shoppers zijn er aan de orde van de dag en rijke Arabische vrouwen laten hem/haar ook rustig afreizen naar het buitenland om daar de mooiste designerkleding voor ze te kopen. Over jaloersmakende luxe gesproken.

Dresscodes, hoe zat het ookalweer? >