Moslimmodel mét hijab schittert in H&M-campagne

De 23 jaar oude Mariah Idrissi schrijft geschiedenis in de nieuwste H&M campagne. Zij is het eerste moslimmodel in de campagnes van de keten mét hijab

Moslimmodel mét hijab schittert in H&M-campagne

En daarmee schrijft de  23 jarige Mariah Idrissi geschiedenis.

Samen met een curvy model, een transgender model, een model met een amputatie én een groep sikhs schittert Mariah Idrissi in de nieuwste H&M-campagne: ‘Close The Loop’.

Mariah trekt de meeste aandacht van vrouwen. ‘Ik heb werkelijk geen idee waarom’, vertelt ze aan Fusion. ‘Het zou kunnen doordat hijab fashion de laatste jaren erg in opkomst is en we ein-de-lijk een hijabi (een vrouw die een hijab draagt, red.) in een mainstream modecampagne zien. Het is een enorme stap in de goede richting!

De 23-jarige spreekt vol lof over H&M. Ze hebben veel respect en begrip gehad tijdens de shoot. ‘Er werd gevraagd hoeveel ik bijvoorbeeld van mijn nek mocht laten zien, op een hele respectvolle manier.’ Idrissi, die op haar 17e begon met het dragen van een hijab, vroeg haar ouders om toestemming om aan de campagne mee te mogen doen en heeft voornamelijk met vrouwelijke medewerksters gewerkt tijdens de shoot.

Het was voor Idrissi een enorme eer om deel te mogen nemen aan deze campagne, die draait om het recyclen van kleren, én samen te werken met Iggy Pop en Tess Holliday.

Dit is de eerste surfster uit Bangladesh die het verschil maakt >