7 van de meest awesome zwembaden ter wereld

Van meters boven de grond, tot het grootste én het op-een-na diepste zwembad ter wereld: hier willen wij wel een duikje wagen.

7 van de meest awesome zwembaden ter wereld

Een potje zwemmen was nog nooit zo leuk.

2/ Hanging Gardens, BaliHoogstwaarschijnlijk een van de meest gefotografeerde zwembaden ter wereld. En dat is niet zo gek: niet alleen het zwembad, maar ook het uitzicht is adembenemend.

3/ + Pool, New YorkIn New York kun je bijna alles doen – behalve in de rivier zwemmen, het water is namelijk te smerig. En dus bedachten de makers van + Pool een oplossing: een drijvend zwembad, dat het vieze water reinigt. Het zwembad moet nog gebouwd, maar je kunt hier investeren in dit toffe project.

4/ Marina Bay Sands, Singapore’s Werelds grootste dakterras-zwembad met uitzicht over heel Singapore. Klein detail: alleen gasten van het 5-sterren hotel Marina Bay Sands mogen in het zwembad vertoeven, en de prijzen liegen er niet om.

5/ San Alfonso del Mar, ChiliHet zwembad van dit privéresort is wel heel bijzonder: het is namelijk het grootste zwembad ter wereld. Het bad is iets meer dan een kilometer lang en bevat zo’n 250 miljoen liter water, dat uit de naastgelegen Grote Oceaan wordt gepompt. Bijzonder!

6/ Nemo 33, BrusselDit unieke zwembad in ons buurland is bijna 35 meter diep en werd speciaal voor duikers aangelegd. Om die reden zijn er ook onderwatergrotten in het zwembad gebouwd – net echt. Iedereen vanaf 12 jaar mag er een duik nemen onder begeleiding van een instructeur. Must-do!

7/ PER AQUUM Huvafen Fushi, MaladivenUnieke infinity pool op een van de mooiste plekjes op aarde. Het allermooist in het donker, zoals je ziet.

Een tof zwembad aan deze shortlist toe te voegen? Laat het ons weten op onze Facebookpagina!

Dit is het beste hotel ter wereld >Dé 15 hotspots van Bali >