Het is nu dus moeilijker om gewicht te verliezen dan vroeger

Je gaat minstens vier keer per week naar de gym, hebt een vetvrij-dieet en tóch val je geen kilo af. Herkenbaar? Het ligt niet alleen aan jou.

Het is nu dus moeilijker om gewicht te verliezen dan vroeger

YOU'RE NOT ALONE!

Je gaat minstens vier keer per week naar de gym, hebt een vetvrij-dieet en tóch val je geen kilo af. Herkenbaar? Uit onderzoek blijkt dat er misschien wel een hele goede reden voor is: het ligt niet alleen aan jou.

De studie, die gepubliceerd werd in Obestiy Research and Clinical Practice, keek naar de diëten en sportpatronen van meer dan 35.000 mensen in de periode 1971 tot 2008. De onderzoekers vonden dat de calorie-inname van mensen met de jaren is toegenomen, maar ook dat de mate van beweging nóg harder is toegenomen.

Millenials sporten dus meer dan vorige generaties. Toch bleek uit het onderzoek dat ze gemiddeld wél een hoger BMI hebben, terwijl de calorie-inname minder hard gegroeid is. Met andere woorden: een 30-jarige van nu moet nog meer sporten en minder eten dan een 30-jarige van tien jaar geleden, om hetzelfde aantal kilo’s af te vallen.

Hoe dat komt? Volgens auteur Jennifer L. Kuk ligt gewichtsverlies niet alleen aan de mate van calorie-inname en beweging. Ook andere lifestyle-factoren kunnen van invloed zijn. Zo zouden medicijngebruik, het tijdstip waarop je eet en stress invloed kunnen hebben op je gewicht. Wat de precíeze factoren zijn, weten de onderzoekers echter nog niet, dat moet nog uit nieuw onderzoek blijken.

Gelukkig is het uiteindelijk het belangrijkst dat je gezond bent én goed in je vel zit. Check daarom snel onze 6 tips om je happy weight te vinden.

20 powerfoods voor een slank en gezond lijf >