De complete koffiehotspotlijst van Amsterdam

Begin maar met aftikken. De Misset Horeca heeft met de koffie top 100 dan misschien wel haar ranking bekend gemaakt, wij hebben zo onze eigen favori

Begin maar met aftikken.

De Misset Horeca heeft met de koffie top 100 dan misschien wel haar ranking bekend gemaakt, wij hebben zo onze eigen favorieten. Dit zijn de koffiepareltjes van Amsterdam, volgens de redactie.

1 White Label Coffee
Een ware koffiehemel in De Baarsjes. Koffiemeesters Elmo en Francesco branden hun koffie ter plekke. Verser dan vers is je bakkie dus.

2 Caffènation
Bert is in België al jaren een begrip met zijn Caffènation. Hij zat in Antwerpen en zit nu ook in Amsterdam. Bert weet echt precies hoe je een goede kop zet, op naar het Hoofddorpplein.

3 Lot Sixty One
Super-superklein maar een favoriet bij de locals. Het komt vaak voor dat de koffie-rij tot buiten staat. Opdrinken doe je op het bankje voor de deur.

4 Toki
In de categorie ‘kakelvers en favoriet’ komt Toki met stip binnen. Dit tentje zit in een zijstraat van de Haarlemmerstraat. Er is niet alleen veel aandacht voor koffie, ook voor thee. Heel handig als je met die vriendin bent die geen koffie drinkt (HOE DAN?). Maar goed, Toki dus.

5 Rein
Je kunt er terecht voor een gezonde hap, zelfs de brownie is gezond (echt waar), maar ook voor een heel goede kop koffie.

6 De Coffeevine
De eerste filterkoffiebar van Amsterdam. Geen grote, glimmende machines op de bar maar een paar potten waarin gebrouwen wordt. Ze organiseren ook proeverijen en workshops. Nice!

7 Coffee Concepts
Eigenaressen Pelou en Fabiënne Bouland zijn fantastische hosts in hun huiskamer in Oud-Zuid, want zo voelt Coffee Concepts. Grote ramen, comfy bankstel, direct aan het Vondelpark.

8 Coffee & Coconut
In een oude bioscoop op de Ceintuurbaan zit Coffee & Coconut: drie etages hoog met overal knusse hoekjes waar je in plofzakken kunt wegkruipen, maar ook grote leestafels waar je met je laptop aanschuift.

9 Scandinavian Embassy
Hier wordt je bakkie met extra veel aandacht gemaakt door hipster boys (met baarden enzo). Neem plaats aan de lange bar waarachter je eitjes worden klaargemaakt en je melk wordt opgeschuimd in een steelpannetje.

10 Two for Joy Coffee Roasters
De leukste zit op de Haarlemmerdijk. Er staan enkele tafeltjes achterin, die uitkijken op een gezellig tuintje. De slow coffee is ook hier een succes.

11 Bedford-Stuyvesant
Het leukste koffietentje van Oost heet Bedford-Stuyvesant. Kek interieur, ruim en aan de drukke Javastraat, dus altijd wat te beleven.

12 Hartje Oost
Een paar deuren verderop zit Hartje Oost. Dit is naast een koffiebar ook een conceptstore, of zoals zij het noemen: een koffieboetiek.

13 Hoxton Hotel
Ook in het Hoxton drink je een puik bakkie koffie, bij restaurant Lotti. Kruip weg in de leren stoelen, pak een spel erbij en je perfecte zondagmiddag is begonnen.

14 Beter & Leuk
Ja, we hebben het hier over koffie, maar eigenlijk moet je alleen al gaan voor de goddelijke (en gezonde) taarten.

15 Restaurant de Plantage
Na een flinke wandeling door Oost of Artis kun je neerstrijken bij de Plantage. Dit beeldige restaurant staat midden op het plein.

16 Hutspot
Een giga-conceptstore waar je interieur en mode shopt, heren hun baard kunnen laten barberen, er toffe events worden gehost, maar waar je ook een heerlijke kop koffie drinkt. Er is meer dan genoeg (werk)plek, ook fijn.

17 The Breakfast Club
Precies tegenover de Foodhallen zit The Breakfast Club. Je kunt er de hele dag terecht voor een gebakken eitje of bakkie yoghurt met fruit. En voor koffie dus.

18 Berry
Je fietst ’m geheid voorbij, dit kleine tentje op de Bilderdijkkade. Er is een ‘no wifi’-beleid. Dat zorgt altijd voor een goed gesprek.

19 Black Gold
Naast heel veel liefde voor vinyl hebben ze ook ontzettend veel liefde voor koffie. En eigenlijk gaat dat prima samen. Plaatje uitzoeken, bakje koffie erbij. Perfect.

20 Vinnies Deli
Tja, wat moeten we hier nog over zeggen. Hij stond al zó vaak op onze lijstjes: die van de lunch-hotspots, van gezonde tenten en dus nu ook op de koffielijst.

21 Coffee Bru
Leuk, leuk, leuk. Een goede reden om naar Oost te fietsen.

En nog 5 favorieten van de redactie

Hoofdredacteur Claudia
“Concerto in de Utrechtsestraat: à la film (en boek) High Fidelity een strakke latte machiatto drinken tussen de vinylplaten en de kleurrijke concertposters.”

Online Editor Yeliz
“Ik hop elk weekend langs de Wasserette (ik woon in De Pijp), op de hoek van het Gerard Douplein. Mijn vaste bestelling: een latte met sojamelk en een brownie. Dan is mijn dag al goed.”

Eindredacteur Saar
“Bakers & Roasters opent binnenkort een nieuwe shop bij mij op de Hoogte Kadijk. Ik kan niet wachten om aan het eind van de straat neer te strijken voor een écht goeie latte met een stuk homemade carrot cake.”

Productie- en beeldredacteur Gina
“Brix in de negenstraatjes is dé plek waar je kunt genieten van knappe koffietjes, terwijl je koekeloert naar de kunst aan de muur en een goed gesprek voert met de eigenaar.”

Online stagiaire Yan Yan
Drovers Dog is een superklein, knus, hartstikke authentiek tentje.”

En dit zijn de 25 leukste lunchtenten van Amsterdam >

Laatste nieuws