Barbie is ongesteld

De maker van de Lammily heeft het menselijker maken van de pop tot een nieuw level gebracht: Lammily krijgt vanaf nu namelijk haar maandelijkse period

Barbie is ongesteld

“It's just what happens in real life.”

Lammily dolls, dankzij hun sproetjes en cellulitis ook bekend als ‘Normale Barbies’, bewijzen keer op keer dat zij dé poppen zijn die jonge meisjes echt willen hebben. Het brein achter de Lammily heeft zichzelf nu werkelijk overtroffen: Lammily wordt voortaan namelijk gewoon ongesteld. "We wilden het een pop laten overkomen, zodat het voor jonge meisjes geen enge gebeurtenis meer is", aldus Nickolay Lamm, de bedenker van de pop.

De “Period Party” kit (want ja, het wordt meteen één groot feest) komt met een boekje waarin wordt uitgelegd wat de menstruatie nou eigenlijk is. Ook zitten er poppenondergoed, 18 vrolijk gekleurde poppenmaandverbandjes en een kalender bij, zodat je Lammily’s cyclus kunt bijhouden. Het is nog niet bekend of de pop ook daadwerkelijk zal gaan menstrueren, maar volgens de Period Party-website hoeven we ons geen zorgen te maken over rode vlekken in de kinderkamer.

Ontmoet de man die de eerste Afrikaanse Barbiepoppen op de markt zette >