Zó belangrijk is seks dus voor je relatie

Er is nieuw onderzoek gedaan naar de relatieprioriteiten van stelletjes. En de resultaten zijn verrassend.

Zó belangrijk is seks dus voor je relatie

Er is nieuw onderzoek gedaan naar de relatieprioriteitenvan stelletjes. En de resultaten zijn verrassend.

Want: it’s not all about sex, baby. Of in elk geval, seks is niet zó belangrijk in je relatie. Volgens het relatieonderzoek The Way We Are Now 2015, waar 6000 mensen – lovebirds én happy singles – aan meededen, had meer dan de helft van hen in de laatste maand geen seks gehad. En zelfs degenen die wél seks hadden, beschouwden het niet als een prioriteit. Wat waren dan wel de make-or-break-factoren voor hun relatie?

1 Eerlijkheid70 procent van de ondervraagden gaf aan dat dit het meest belangrijke voor hen is in een relatie. In gedachte houdende dat de andere opties onder andere ‘het hebben van dezelfde lievelingspizzatoppings’ en ‘samen een hele reeks van de serie Scandal afkijken zonder een pauze te nemen of naar het toilet te gaan’ waren, is dat niet zo gek. Maar eerlijkheid is natuurlijk ook echt belangrijk. Liegende mensen zijn over het algemeen mensen die je niet in de buurt wilt hebben. Ténzij ze een surpriseparty voor je organiseren.

2 CommunicatieOp de tweede plek (met 67 procent) staat ‘de mogelijkheid om op een open en eerlijke manier (daar is-ie weer) met elkaar te praten/schrijven’. Helaas is er geen onderzoek gedaan naar de onderwerpen waaróver er dan open en eerlijk gepraat moet kunnen worden. Wij zouden er wel een paar op kunnen noemen.

3 ToewijdingThis might not come as a shock to you, maar ook toewijding is erg belangrijk. Want wie wil er nou geen loyale lover? 57 procent was het hiermee eens. Hier op de redactie sturen we de overige 43 procent mentale steun.

Mr. Perfect vs. Mr. Passie >