5 manieren om je droombaan te vinden

Ben jij unhappy met je huidige baan, maar heb je simpelweg geen idee wat je roeping dan wél is? Rebecca Campbell geeft 5 tips om je droombaan te vinde

Lees ook

We helpen je graag op weg.

Ben jij unhappy met je huidige baan, maar heb je simpelweg geen idee wat je roeping dan wél is? Het is nooit te laat om dat te ontdekken. Ons Engelse zusje vroeg auteur Rebecca Campbell om 5 tips. Zo ontdek je jouw droomcarrière:

1/ Mediteer
We hebben allemaal een intuïtieve stem. De beste manier om die te horen is door dagelijks te mediteren. Geen zorgen, tien minuutjes per dag is genoeg.

2/ Overwin je angsten
Angst kan al je dromen doden. Maar wat als die angst eigenlijk betekent dat je op het juiste spoor zit? Vaak moet je je grootste angsten overwinnen om je dromen waar te maken. Dus: haal diep adem en probéér het gewoon.

3/ Doe wat je gelukkig maakt
Klinkt simpel, maar dat is het niet altijd. Maar als je durft te doen wat je gelukkig maakt, zul je zien dat je niet alleen een droomcarrière krijgt maar ook een droomleven.

4/ Omarm je eigenaardigheden
Als je mensen laat zien wie je écht bent, kunnen er geweldige dingen gebeuren:
1. Mensen die je niet waarderen zoals je echt bent, verdwijnen (en dat is goed)
2. Je vindt ‘jouw mensen’ (als in: mensen met dezelfde eigenaardigheden)
3. Je ontdekt banen die jouw soort gekheid nodig hebben – en dat wil je!

5/ Jij bent je helden
Beyoncé, Oprah, Malala… Je bént de mensen die jou inspireren. Als al je helden schrijvers zijn, dan is de kans groot dat jouw droomcarrière iets te maken heeft met verhalen vertellen. Zijn het artiesten? Misschien schuilt er wel een celebrity in jou! Ga dus eens na: wie bewonder je nu écht?

Enne, grote kans dat die dream job ook naar jou op zoek is!

7 dream jobs waarvan je niet wist dat ze bestonden >

Bron: Marie Claire UK

Laatste nieuws

Zie ook