Zo veel calorieën verbrand je met poetsen

Wie wat kilo’s kwijt wil, doet er goed aan eens flink in de poetsmodus te schieten. Zoveel calorieën verbrand je met een flink potje schoonmaken.

Lees ook

Een slank lijf door iets wat je toch al moest doen. Ha!

Wie wat kilo’s kwijt wil, doet er goed aan eens flink in de poetsmodus te schieten. Nieuw onderzoek van de Britse University of Manchester en Royal Holloway University toont aan dat vrouwen tegenwoordig vaker te dik zijn doordat ze minder huishoudelijke klussen verrichten dan vroeger.

Als we dan al aan de poets slaan, zijn de klussen ook nog eens een stuk sneller en lichter dan pak ’m beet 35 jaar geleden (hallo afwasmachine, hallo non-iron shirts!). Dat resulteert in een afname van huishoudelijk werk van zo’n 20 procent. De tijd die we daardoor overhouden, spenderen we veelal op onze bips achter een computerscherm – iets waar we maar 70 calorieën per uur mee verbranden (ter vergelijking: met een goede dweilsessie verbrand je er 200).

Hoewel we tegenwoordig ook 20 procent minder calorieën per dag nuttigen en gezonder eten, zorgt het gebrek aan huishoudelijk werk tóch voor meer kilo’s aan het lieve lijf. Zouden we die ‘overige tijd’ in de sportschool doorbrengen, dan hadden we dat probleem natuurlijk nooit gehad. Zolang we dat niet doen: hieronder een paar huishoudklusjes waar je je op kunt storten plus het aantal calorieën dat je daarmee verbrandt. Een schoner huis én een wasbordje (op je buik, that is)? Wij zien alleen maar voordelen. Oók voor mannen.

BURN, BABY, BURN! ZO VEEL CALORIEËN VERBRAND JE MET POETSEN

1 Afwassen
Een degelijk potje afwassen kost je 80 calorieën per kwartier (olé, je mag een Bastogne-koekje eten en dan heb je nog steeds 20 calorieën winst!).
2 Dweilen
De vloer eens flink boenen kost je 200 calorieën per half uur.
3 Stofzuigen
Als je stofzuigt met twee armen, verbrand je 90 calorieën per half uur.
4 Ramen zemen
Als je hierbij ook door de knieën gaat, verbrand je met ramen zemen zo’n 250 calorieën
per uur.
5 Bedden opmaken
Even flink opschudden die lakens en je verbrandt toch maar mooi 65 calorieën per kwartier.

Laatste nieuws

Zie ook