Dé magische tips van make-up artist Dominique Samuel

Tips and tricks van de Nederlandse make-up artist Dominique Samuel, die onder andere werkte met celebrities als Christina Aguilera, Kate Moss en Lady

Dé magische tips van make-up artist Dominique Samuel

Deze Nederlander werkt nu met mensen als Christina Aguilera, Kate Moss en Lady Gaga!

Make-up artist Dominique Samuel, afkomstig uit een klein Nederlands dorpje, werd bekend met zijn televisiedebuut als lead make-up artist bij Hollands Next Top Model. Hij werkt nu met internationale artiesten als Christina Aguilera, Kate Moss en Lady Gaga. We spraken Dominique bij de ByDanie-show, waar hij zijn magical tips and tricks met ons deelde.

1 Know what you want«Weet wat je wilt! Make-up is heel leuk, maar bedenk voor welke gelegenheid het is. Ga je op de zondagmiddag naar je lover om samen een filmpje te kijken, zorg er dan voor dat je huid straalt, maar gebruik niet te veel make-up.» Ga je uit en wil je je sexy voelen? Dominique tipt focus op je ogen: gebruik een goede mascara en/of eyeliner.

2 Sparkle your skin«Of je nou veel, weinig, of helemaal geen make-up draagt, er is één product dat iedereen zou moeten gebruiken, namelijk: moisturizer!» Onze make-upexpert zweert bij moisturizer als basis en dan voornamelijk bij de gekleurde variant, een moisturizer met foundation erin, die ervoor zorgt dat je een egale en sprankelende huid krijgt.

3 Less is more«Een touch mascara en iets op de lippen doet al veel goeds. Wat je op je lippen doet, kun je ook altijd op je wangen smeren. Gebruik bijvoorbeeld een klein beetje roze lipstick op je wangen en laat deze egaal overlopen in je moisturizer voor een subtiel blosje!»

4 Magic CC creamDominique verkiest CC cream boven een BB cream. Waarom? «CC cream heeft een moisturizer als basis en zorgt daardoor minder voor een plamuureffect, iets dat een BB cream nog wel eens kan hebben.» Ben je al gezegend met een mooie huid? Hou het dan alleen bij die heilige moisturizer!

5 Prevent«De uitspraak ‘beter voorkomen dan genezen’ is natuurlijk ook voor je huid van belang. Wacht dus niet tot die eerste rimpels komen, want dan is het al te laat: gebruik je moisturizer om je huid te beschermen en zo goed mogelijk in conditie te houden.»

6 Reinig!«Heb je er een lange werkdag op zitten? Of ben je om half 5 in de ochtend pas terug van dat uit de hand gelopen feestje? Geen excuus! Haal altijd, maar dan ook echt áltijd je make-up weer van je gezicht. Zo reinig je poriën en voorkom je een hoop oneffenheden.» En niet te vergeten ook die pandalook in de ochtend ;)

Zo maak je je gezicht écht schoon voor het slapengaan >