De hotspots van Istanbul

Wanneer gaan we? East meets West, dat is Istanbul in a nutshell. Karabatak De hotste spot van de buurt Karaköy is zonder twijfel Karabatak. Unt

Wanneer gaan we?

East meets West, dat is Istanbul in a nutshell. Aan de ene kant zijn er de magische moskeeën en bazaars, anderzijds schieten de hippe art galleries en kekke koffietenten als paddenstoelen uit de grond. Marie Claire’s Yeliz deelt haar inside-info.

Karabatak
De hotste spot van de buurt Karaköy is zonder twijfel Karabatak. Locals zitten in het weekend met hun krantje op het terras van dit koffietentje, dat huist op een knus hoekje. Retro deuntjes op de achtergrond, goed bakkie koffie en leuk volk: hier is het goed toeven.

Unter
Tegenover Karabatak zit Unter, een ontbijt- en brunchtent, restaurant en kroeg in één. Overdag blijft iedereen hier lang hangen en ’s avonds is het net zo. Na het diner gaan de tafels en stoelen aan de kant, de schuifpuien open en staat iedereen zowel in de bar als op straat onder de priklichten te kletsen en te borrelen.

Alancha
Voor een culinair hoogstandje ga je naar Alancha, de talk of the town. Chef Kamil Demirasal tovert goddelijke én gorgeous gerechten op tafel, veelal met verse ingrediënten van Demirasals eigen boerderij. Even reserveren, want zoals dat gaat met kakelverse en steengoede restaurants: het zit elk weekend tjokvol.

Soho House
Waar kun je nou beter neerstrijken dan in het kosmopolitische Istanbul? Soho House twijfelde geen moment en koos voor een waanzinnig pand in Karaköy. Het dakterras met infinity pool kijkt uit over de Bosporus met in de verte de Blauwe Moskee. De cocktails zijn magnifiek en op zondag is er een BBQ. Slapen? Dan moet je even een mailtje sturen of uitgenodigd worden door een Soho House-member. Een beetje posh, maar zo’n fabuleus hotel mag dat zijn.

FilBooks
Het concept is simpel: koffie en boeken. En dan wel de allermooiste arty fotoboeken. Het is ook de plek waar workshops en lezingen worden gegeven over fotografie en kunst.

Lokanta Maya
Chef Didem ?enol haalt haar verse ingrediënten uit heel Turkije en geeft de authentieke Turkse keuken een moderne twist. Zoals de mezze, een soort Turkse tapas. Je kunt ze perfect op straat eten bij diverse lokanta’s, maar hier zijn ze nog een tikkie lekkerder. Bestel vooral de mücver, gefrituurde courgette.

Cecconi’s
Hier kunnen we kort over zijn: dit restaurant moet op je must-eat-lijst. In een superromantische, weelderige tuin met lampionnen en priklichten serveren ze uitstekende Italiaanse kost. Verse pasta’s, verrukkelijke pizza’s en een piekfijne wijnkaart. Nog een must: de profiteroles, ofwel soesjes als dessert. Rollend naar huis. cecconisistanbul.com

Istanbul Modern
Het museum voor moderne kunst is niet alleen een bezoekje waard voor de kunststukken, maar ook voor het café. Het grote terras kijkt uit over de Bosporus en verderop de Aziatische kant van Istanbul.

Mama Shelter
Low budget maar tof slapen kan bij Mama Shelter, met design van Philippe Starck. De rooftop (hoe kan het ook anders, rooftops zijn hot in Istanbul) is een hotspot op zich, met kleurrijk meubilair en waanzinnig uitzicht.

Bi’ Nevi
In een smal steegje, verstopt tussen de techniek- en viszaken, zit Bi’ Nevi. Deze brunchtent kookt glutenvrij, vegan en raw. In het weekend zelfs in buffetvorm. Voor een ultragezonde kickstart van je dag.
bi-nevi.com

Dandin Bakery
Net open: Dandin Bakery, in een van de leukste straatjes van Karaköy. Hier bakken ze de hele dag verse taarten. Het aanbod is groot: citroentaart, frambozencake, worteltaart, chocotaart, bananen-chocolate-chip-cookies en verse scones: een walhalla voor de zoetekauwen onder ons.

Gaspar
Doe een drankje bij het slicke Gaspar, een bar in een oude drukkerij. De überhippe mensch nipt hier van chique cocktails en gin-tonics. ’s Avonds verandert het in een club en je kunt er ook een heerlijk vers visje eten.
Müeyyetzade Mahallesi, Necatibey Caddesi, Arapo?lan Sokak 6

Babylon
Turkse indiebandjes spotten of een potje dansen doe je bij Babylon, de Paradiso van Istanbul. Babylon ligt in de wijk Tünel, het uitgaansgebied rondom de Galata-toren. Babylon heeft ook veel leuke buren, zoals House Café, waar je een drankje kunt gaan doen voordat je de dansvloer bij Babylon onveilig maakt.

Münferit
Een favoriet van locals. Misschien door de fantastische mezze (zijn ze weer), die je combineert met een raki (Turkse sterke drank). Münferit heeft ook een waanzinnig terras, sfeervol tussen mooie oude gebouwen en met romantisch avondlicht.

Boek nu een driedaagse trip naar het bruisende Istanbul met Corendon! Je zit er al vanaf € 199, inclusief vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven, en hotelovernachting en transfer van en naar de luchthaven. Corendon biedt een ruime keuze 3- en 5-sterrenhotels op basis van logies & ontbijt. Van het driesterren Orka hotel met een zwembad op het dakterras, tot het luxe Titanic City hotel op een steenworp afstand van Taksim Square. Boek snel op www.corendon.nl

Laatste nieuws