5 snacks voor een snelle energieboost

Geen excuus meer voor de zoveelste koffie. Deze healthy voedingsmiddelen halen je perfect uit je dipje. 1 Chiazaad Oké, het is de laatste tijd ee

5 snacks voor een snelle energieboost

Geen excuus meer voor de zoveelste koffie.

Deze healthy voedingsmiddelen halen je perfect uit je dipje.

1 ChiazaadOké, het is de laatste tijd een beetje buitenproportioneel opgehemeld. Maar dat neemt niet weg dat deze kleine zaadjes formidabele energieboosters zijn. Roer ze door een glas water, maak er een puddinkje van of strooi ze over je havermout of salade.

2 NotenWil je het helemaal goed doen, ga dan voor rauwe, ongezouten amandelen. Die zitten vol goede vetten, proteïnen, vezels en magnesium, en ze houden je bloedsuikerspiegel mooi in balans.

3 Hydraterende groentenUitdroging is een veelvoorkomende oorzaak van vermoeidheid. Drink daarom genoeg water, maar eet ook hydraterende voedingsmiddelen, zoals komkommer, radijsjes en selderij. Dip je veggies in wat hummus en je powersnack is helemaal compleet. Hummus is rijk aan proteïnen en ijzer en daardoor ook een energiebooster.

4 Kiwi’sVezelrijke vitamine C-bommetjes die ook nog veel magnesium en kalium bevatten. Extra voordeel: kiwi’s bevatten maar weinig calorieën (zo’n 50 per stuk). Eet twee kiwi’s als je een dipje hebt en je energielevel is in no time weer op peil.

5 KokoschipsEen uitstekende energiebooster, mits je voor de ongesuikerde variant gaat. Kokos bevat veel goede vetten, vooral middellange-keten vetzuren. Dat klinkt niet heel spannend, maar het is wél heel fijn. Deze vetten worden namelijk makkelijker omgezet in directe energie dan andere vetten. Resultaat: minder vetopslag en méér energie.

5 tips om in shape te komen zonder te lijnen >