Moslima’s vertellen hoe het écht is om een hijab te dragen

Moslima's vertellen anoniem op de app Whisper hoe het écht is om een hijab te dragen.

Lees ook

Anoniem op Whisper.

Al gehoord van Whisper? Het social network biedt een platform aan iedereen die zich wil uiten, wil connecten met gelijkgestemden en/of de wereld om zich heen wil ontdekken. Van een klein geheimpje tot diepe gevoelens waar je met niemand over kunt praten, op Whisper kun je ze vanaf nu anoniem delen.

En dat is precies wat veel moslima’s op dit moment doen. De app is voor veel vrouwen een platform geworden om hun gedachten over politieke en religieuze kwesties te delen, juist ook de gedachtes die zij niet durven te uiten bij hun vrienden en familie. Een van de veelbesproken onderwerpen is de hijab. De meningen over dit kledingstuk lopen uiteen: sommige vrouwen omhelzen de hijab, anderen zouden liever zonder willen leven.

‘Hijab’ is Arabisch voor ‘bedekken’, maar het kledingstuk doet meer dan alleen het hoofd en lichaam aan het zicht onttrekken. Het heeft ook een symbolische betekenis. Moslima’s worden geacht een hijab te dragen in het bijzijn van elke man met wie ze mogelijk zouden kunnen trouwen, als een teken van hun bescheidenheid.
Ziehier een paar opvallende Whisper-posts over het onderwerp:

My hijab is my crown. Plus it's fun that I can make my 'hair' to change colors everyday.

i want to take off my hijab and I'm scared of losing my parents and the people i love.. but then it feels like I'm slowly losing myself trapped into it.

Laatste nieuws

Zie ook