Beautyflashback naar de zomer van Carolyn Murphy

Over zon, zee en zwierige jurkjes. Ze heeft stralende ogen en een jaloersmakende huid & body, ze is het gezicht van Estée Lauder’s zonnelijn Bronze

Beautyflashback naar de zomer van Carolyn Murphy

Over zon, zee en zwierige jurkjes.

Ze heeft stralende ogen en een jaloersmakende huid & body, ze is het gezicht van Estée Lauder’s zonnelijn Bronze Goddess en ook nog eens ontzettend aardig. Model Carolyn Murphy kijkt terug op een heerlijke zomer én geeft nog wat fantastische tips.

Wat is jouw favoriete zomerbestemming?“Meestal ben ik zomers in the Hamptons te vinden. Ik bezoek onze familieboerderij in Virginia en we hebben elk jaar een familiereünie in North Carolina. Tussendoor probeer ik naar Europa te ontsnappen. Ik ben dol op Capri en Toscane.”

Ik ben dol op de zomer omdat…“…de lange, zonnige dagende een bepaalde vrijheid geven. De warmte, de zee, kraakheldere blauwe lucht, de geur van vers gemaaid gras ? ik ben zelfs dol op de hevige regenbuien.”

Hoe verzorg je je huid in de zomer?“In de zomermaanden gebruik ik een schuimende cleanser, bijvoorbeeld Nutritious Radiant Vitality 2-in-1 Foam Cleanser van Estée Lauder. En daarna smeer ik Advanced Night Repair, Re-Nutriv Ultimate Lift Eye Cream en DayWear BB Cream met SPF.”

Wat is jouw ideale zomer make-uplook?“Mijn must-have voor overdag is Bronze Goddess Powder Bronzer. Die geeft een mooie, zongebruinde gloed. Ik gebruik het op mijn wangen, haarlijn, kaaklijn en nek, voor het meest naturel effect. Verder gebruik ik Sumptuous Extreme Waterproof Lash Multiplying Volume Mascara en voor mijn lippen Pure Color Gloss in de kleur Nude Coral ? die maakt stralend zonder dat je er opgemaakt uitziet. Voor ’s avonds is de Bronze Goddess Gelée Bronzer perfect, ik gebruik 'm over mijn hele gezicht. Op mijn jukbeenderen breng ik daarna Bronze Goddess Illuminating Powder Gelée aan en op mijn oogleden doe ik een zweempje Bronze Goddess Shimmering Nudes Metallic Bronze eye shadow. Een lijntje Pure Color Eyeliner in kleur Coffee, een laagje mascara op mijn wimpers, en ik eindig met Pure Color Envy Sculpting Lipstick in de kleur Impassioned.”

Wat draag je het liefste in de zomer?“Als het maar simpel is. Bijvoorbeeld een rok in een mooie print, een wit, opengeknoopt overhemd, K Jacques-sandalen en een rieten handtas. En voor ’s avonds een zwierige witte jurk ? de zomercollectie van Michael Kors was perfect. Ik ben ook dol op de gestreepte zeemansshirts van Saint James. Die draag ik bij mijn vintage Levi’s. Lekker makkelijk voor overdag.”

Wat zit er in je strandtas?“Mijn Aerin (Aerin Lauder, red.) make-uptasje van stro, een zonnebril, strandlaken, grote strohoed van Malia Mills, flesje water, mijn iPhone, een camera en een fantastisch boek.”

Welke sport doe je het liefste in de zomer?“Zwemmen en surfen. Ik grijp elke kans om het water in te kunnen. Het werkt super reinigend, letterlijk en figuurlijk.”

Wat staat er op jouw zomerplaylist?“Bob Dylan en Neil Young. En ik ben op het moment ook dol op First Aid Kit, Black Keys, Wilco en Cold War Kids.”

Wat heb je deze zomer gelezen?Almost Famous Women van Megan Bergman, A History of Loneliness van John Boyne en ongeveer elk boek van Susan Minot.”