Dit zijn onze grootste frustraties als we uit eten gaan

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse vrouwen zich meer ergeren dan genieten tijdens het gezellig uit eten gaan met vriendinnen.

Dit zijn onze grootste frustraties als we uit eten gaan

Een romantisch diner, lunchen met vriendinnen of uit eten met de familie: ja graag!

Toch blijkt uit onderzoek van Weight Watchers dat deze restaurantbezoekjes voor een hoop vrouwen niet zo gezellig zijn als ze lijken. De allergrootste ergernis? Vriendinnen die weinig eten! 63,4% zegt behoorlijk gefrustreerd te raken als vriendinnen blaadjes sla bestellen. Daarnaast ergert 53% van de Nederlandse vrouwen zich aan vriendinnen die non-stop negatief over eten praten. Én veel vrouwen blijken zich zorgen te maken over hun figuur als ze uit eten gaan. Een zorgwekkende 79,9% gaat hierdoor gefrustreerd uit eten. Zonde, zonde, zonde!

Het lijstje gaat nog even door. We laten onze maaltijdkeuze namelijk ook afhangen van die vriendinnen.

Onder sociale druk passen we ons gedrag aan dat van onze vriendinnen aan. Zo bestelt 31% van de Nederlandse vrouwen niet waar ze écht zin in heeft(denk: een salade in plaats van die sappige hamburger - grrrrrr). En er wordt vaak gelet op hoe gezond het gekozen gerecht is. Bijna 3 op de 10 Nederlandse vrouwen (29%) kiest om deze reden niet altijd voor het lekkerste op de menukaart. Funny fact: de salade op de rand van het restaurantbord blijft vooralsnog meestal (in 55% van de gevallen) liggen.

Bewezen! Rode wijn verbrandt vet >