Zo deal je met post-vakantie-blues

We helpen je te dealen met dit post-vakantie-blues. Volg deze tips en het komt allemaal goed. Adem in. Adem uit.

Zo deal je met post-vakantie-blues

Blehhhhhh...

Je bent niet alleen, we kennen het gevoel. Je reis was fantastisch, je kwam helemaal tot rust, er was zon, zee en heul veel eten, en nóg meer wijn. En nu moet je weer aan de bak. We helpen je te dealen met dit post-vakantie-syndroom. Volg deze tips en het komt allemaal goed. Adem in. Adem uit.

1 Neem minimaal nog een extra dag vrijDuik niet direct weer tussen de kantoormuren, dat wordt je fataal. Zorg dat je minimaal één dag thuis kunt bijkomen van je reis en nog even in je vakantie-bubbel kunt blijven zitten.

2 Plan je volgende tripEen voor de hand liggende (en luxe-poezige) remedie, maar wel een heel effectieve. Want vakantievoorpret is het leukste wat er is, en je hebt iets om naar uit te kijken. Nee, je kunt niet altijd op vakantie zijn, maar je kunt wel bezig zijn met de volgende.

3 Doe aan sport en eet gezondTijd om te detoxen! Grote kans dat jij je groene sapjes en theetjes op vakantie hebt ingewisseld voor liters wijn en cocktails. Maar alcohol is een depressivum, en dat kun je juist nu dus beter vermijden. Je kunt het! En als je toch gezond bezig bent, is het ook tijd om een nieuwe sport op te pakken. Wat dacht je van een potje dansen? Of een bokswork-out?

4 Kom zo snel mogelijk weer in je normale slaapritmeJe lijf heeft ongeveer een dag nodig om te herstellen van een verre reis. Zorg dat je dus minimaal een dag hebt om bij te komen. Maar: vul deze niet met slapen. Probeer bij terugkomst direct je normale slaapritme op te pakken en maximaal een half uur eerder te gaan slapen.

5 Zorg dat je terugkomt in een brandschoon huisThuiskomen in een huis met een opgemaakt, fris bed ? en zonder hangende bossen bloemen die een vervelende geurtjes achterlaten ? is goed voor je gemoedstoestand. Tip voor de volgende keer dus: een flinke schoonmaaksessie nadat je de koffer hebt gepakt.

6 Plan een post-vakantie-borrelGa cocktails drinken met vriendinnen als jullie terug zijn van vakantie, en spreek af dat jullie het alleen maar over the holiday mogen hebben. Deel alle verhalen, bedenk leuke vragen, en nog veel leuker: stel allemaal een bucketlist samen waar jullie nog uren over kunnen nakletsen.

7 Tijd voor verandering?Zit je echt in een diepe post-vakantiedip? Veel mensen ontdekken tijdens hun vakantie dat ze bepaalde dingen in hun leven anders willen doen. Neem de tijd om je af te vragen wát dan precies. Is het echt je baan? Of gaat het om de hoeveelheid werk? Hier vind je dé 10 tekenen dat het tijd is om presto van baan te wisselen >