Zo blijven BN’ers in shape

Van touwtjespringen in de tuin, tot boksen met de personal trainer; dit zijn dé geheimen achter de work-outs van deze zes BN'ers.

Van touwtjespringen in de tuin, tot boksen met de personal trainer; dit zijn dé geheimen achter de work-outs van deze zes BN’ers.

Actrice en presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau: treadmill & een dvd’tje
“Ik heb natuurlijk een beetje een latina-lichaam met borsten, heupen en billen. Die moet je wel trainen, anders worden ze almaar groter. Vier tot vijf keer per week sta ik 40 minuten op de treadmill en daar komen dan nog rek- en strekoefeningen bij. Verder werk ik één keer per week 45 minuten aan mijn buikspieren met een dvd’tje. Als ik tijd heb, doe ik pilates of krachttraining, maar daar zit geen vaste routine in. Voor de afwisseling sport ik soms mee met Wesley, maar dan ga ik helemaal kapot, want hij is natuurlijk megafit. Dat moet ik dan maar even nadoen. Hij is dan ook echt zo’n drill instructor: ‘Kom op, nog tien keer, volhouden!’

Presentatrice Nicolette Kluijver: springtouw & buikspieren
“Ik heb een springtouw gekocht, zodat ik tussendoor tien minuten kan touwtjespringen in de tuin. Mijn buikspieren train ik door simpele oefeningen te doen aan de rand van mijn bed.”

Presentatrice Kim-Lian Van der Meij: Power Plate & VacuStep
“Ik train drie keer in de week een uur. De eerste 30 minuten doe ik allerlei squats en arm- en biloefeningen op de Power Plate. Vervolgens sta ik een half uur in de VacuStep, een crosstrainer waar een cabine omheen is gebouwd. Daar stap je in, er wordt 25 bar op je benen gezet, en door langzaam onder die druk te steppen worden vetten op je billen, buik en benen afgebouwd. Dat doe ik nu een half jaar. Na mijn laatste bevalling heb ik keihard gewerkt met een personal trainer om mijn 25 zwangerschapskilo’s kwijt te raken. Maar dat was zó zwaar, dat ik ervoor heb gekozen om het met deze routine zelf bij te houden.”

Presentatrice Tess Milne: Body Balance & meditatie
“Het liefst doe ik groepslesjes, omdat je dan niet zo hoeft na te denken. Mijn favoriet is Body Balance, love it! Dat is mijn cheat-les: je gaat niet helemaal stuk, maar hebt na afloop wel het gevoel goed gesport te hebben. Soms heb ik echt geen kracht om te sporten. Dan ga ik mediteren. Dat is goed voor je mentale gesteldheid en je hebt het idee nog steeds lekker bezig te zijn.”

Actrice Karina Smulders: Bikramyoga & fitness
“Ik ben een beetje klaar met bikramyoga. Daarom train ik sinds drie maanden met Chris Konijn, een heel goede personal trainer, bij Fit Professionals in Utrecht. Ik sport drie keer per week, waarvan één keer met hem. Hij mixt cardio met krachttraining van de grote spiergroepen: benen, armen, buik en schouders. Zwaar en soms zelfs vervelend, maar wel heel goed. We wisselen het af met boksen, superleuk en de beste work-out ever. De meeste mensen trainen om soepeler te worden, bij mij is dat precies andersom. Ik wil juist wat minder soepel worden, omdat ik overstrekte gewrichten heb. Mijn arm kan bijvoorbeeld heel makkelijk uit de kom, dus de boel moet een beetje aangetrokken en bij elkaar gehouden worden. Een personal trainer is ook een goede stok achter de deur. Je weet dat er iemand op je staat te wachten in de gym
 
Schrijfster Hanna Bervoets: Sportschool & fietsen
“Ik ben hypermobiel, wat betekent dat de banden en pezen rondom mijn gewrichten te slap zijn. Toen dat zeven jaar geleden werd geconstateerd, ben ik uit medische overwegingen voor het eerst in mijn leven gaan sporten. Ik had daar altijd een hekel aan, maar zou nu niet meer zonder kunnen. Twee keer in de week doe ik balansoefeningen in de sportschool. Daarmee train je de kleine spieren rondom je gewrichten, zodat je een heel sterke core krijgt. Mijn lichaam is erdoor veranderd: ik lijk een beetje op een zwemmer met van die gespierde schouders en kuiten. Verder fiets ik elke dag een uur. Dat heeft voor mij ook een meditatiefunctie: ik kan dan de dingen op een rijtje zetten, zodat ik later niet ga malen. Af en toe sta ik op de crosstrainer, dan kijk ik ondertussen naar realityshows als Catfish

Dit is dé nieuwe workout >

Laatste nieuws