7 lessen die we leerden van een yoga girl

De Zweedse Rachel Brathen is met haar Instagramaccount Yoga Girl binnen no time uitgegroeid tot een heuse yogalebrity. Dit kunnen we van haar leren.

7 lessen die we leerden van een yoga girl

LEES EN LEER.

Rachel Brathen is met haar Instagram-account Yoga Girl in no time uitgegroeid tot een heuse yogalebrity. Inmiddels heeft de Zweedse niet alleen 1,6 miljoen volgers met wie ze haar wijze woorden deelt, ook is haar eerste boek – met de toepasselijke titel Yoga Girl – onlangs verschenen. Zeven lessen die we leerden uit dit debuut:

1/ De zonnegroet is de perfecte yogaserie voor ’s ochtendsWant: deze serie heeft álles in zich. Het uitzetten van de borstkas, versterken van de core en het bovenlichaam, openen van het hart én het verlengen van de hamstrings, aldus Rachel. Een wel heul fijne manier om op te staan dus.

2/ Je dag goed beginnen doe je níet met je telefoonVolgens Rachel mag je die telefoon best uit de slaapkamer verbannen. ’s Ochtends beginnen met social media of een dikke lading e-mails is namelijk niet erg zen. Wel een do: direct na het opstaan water met citroen drinken. Dat reinigt je hele systeem.

3/ Gooi je weegschaal wegHoe je billen eruitzien in een spijkerbroek is niet belangrijk. Waar het in het leven wel om gaat: gezondheid en geluk.

4/ Balans is de sleutel voor alles wat je doetWil je de hele nacht dansen? Prima, zolang je de volgende dag yoga maar beoefent. Drink wijn, maar wissel een glaasje wel af met groentesap. Het draait allemaal om evenwicht.

5/ Huilen op je yogamat magLoskomende emoties tijdens een yogasessie? Heel normaal! Sterker nog: het is een teken dat je lichaam de emotionele spanning loslaat die in bepaalde lichaamsdelen zat. Zelf pakt Rachel de zakdoeken er ook regelmatig bij.

6/ Doe meer dingen met een glimlachOfwel: concentreer je op gelukkig zijn. Rachel beaamt dat we het geluk in eigen hand hebben. Bovendien hebben we zélf de kracht om te veranderen hoe we ons voelen.

7/ Er is geen recept voor een perfect levenJe bent goed zoals je bent. Accepteer jezelf dus, en hou van jezelf.

Wil jij nóg meer lessen opdoen uit het boek van Rachel Brathen (én haar persoonlijke verhaal + alle yogaposes tot in detail ontdekken)? Marie Claire heeft speciaal voor haar lezeressen 5 gratis exemplaren klaarliggen. Winnen? Vul het winformulier in >

10 redenen om nu aan yoga te gaan doen >