Dit is dé nieuwe workout

Hou je vast, er is een nieuwe workout. En deze is nu eens niet overgewaaid, maar ontstond gewoon op Hollandse bodem: Double Trouble, een boksworkout.

Dit is dé nieuwe workout

Wees gewaarschuwd, het is verslavend.

Hou je vast, er is een nieuwe workout. En deze is nu eens niet overgewaaid, maar ontstond gewoon op Hollandse bodem. Double Trouble werd ontwikkeld door voormalig Europees en wereld kampioen kickboksen en Nederlands kampioen freefight Robby Nelson. Double Trouble is een combinatie van HIIT en boksen (vandaar de naam). Winonah, Lieke en Maria Kooistra zijn al fan, en wij nu ook. 7 redenen waarom dit dé nieuwe workout is:

1 Het is gebaseerd op HIITOftwel High Intensity Interval Training workout. Denk: maximaal zweten door explosieve oefeningen. Het is even doorzetten, maar je voelt in ieder geval wél dat je wat gedaan hebt in de sportschool.

2 Je traint in kleine groepenDat betekent extra veel persoonlijke aandacht. En geen matjes die amper 5 cm van elkaar liggen. Of zweetspetters in je gezicht van de sporter naast je. Heel fijn.

3 Er komt geen apparaat aan te pasWaardoor je hele lichaam bij elke oefening moet werken.

4 Je valt snel afTijdens Double Trouble verbrand je als een gek. Je 'motor' wordt optimaal aangezwengeld, waardoor je zelfs na afloop van de training nog een tijdje extra veel verbrand.

5 Drie vliegen in één klapJe traint tijdens Double Trouble op kracht, snelheid en conditie.

6 Je spreekt bijna alle spiergroepen aanTijdens de verschillende oefeningen komen vrijwel alle spiergroepen aan bod.

7 Iedereen kan hetJa, echt waar. Je kunt op elk niveau instappen. Wat je wel nodig hebt is een flinke dosis doorzettingsvermogen en een vechtersmentaliteit.

8 Je voelt je een winnaarWe zeggen het eerlijk: het is loeizwaar. Maar dat weegt niet op tegen dat lekkere gevoel zodra het uur voorbij is; je hebt staan knallen en het er ook nog eens levend vanaf gebracht.

MC’s Yeliz testte het uit >