‘Re-watchen oude tv-series geeft mentale boost’

Doe jij niets liever dan in het weekend oude afleveringen van Sex and the City of Friends bingen? Goed nieuws: het is niet alleen heerlijk tijdverdrij

‘Re-watchen oude tv-series geeft mentale boost’

Dít is nog eens fijn nieuws.

Doe jij niets liever dan  oude afleveringen bingen van Sex and the City of Friends? Goed nieuws: het is niet alleen een fijn tijdverdrijf, maar het zou volgens de wetenschap ook wel eens voor een mentale boost kunnen zorgen.

Onderzoekers van de Universiteit van Buffalo kwamen erachter dat mensen meer wilskracht en zelfbeheersing hadden na het kijken van hun favo tv-show. Ook presteerden de deelnemers beter nadat ze een aflevering hadden bekeken die ze al kenden.

De oorzaak zou ’m volgens de onderzoekers in de herhaling zitten. Tijdens het kijken van zo’n aflevering gebruik je namelijk geen mentale energie, en die bespaarde energie kun je gebruiken voor wilskracht of zelfbeheersing. Zo laad je je dus onbewust op voor de volgende activiteit, waarbij je dus beter presteert. De 'interactie' met favoriete personages zou bovendien zorgen voor meer energie. Hoe fijn!

Dit is de beste leeftijd om te trouwen >Zo krijg je een irritant liedje uit je hoofd >