Tip tijdens Sail Amsterdam: Pop-up restaurant L‘invité

#Tip tijdens Sail Amsterdam: Pop-up restaurant L‘invité. L'invité bouwt een tijdelijke vestiging op de Jan Schaeferbrug, nu op Marie Claire.

Tip tijdens Sail Amsterdam: Pop-up restaurant L‘invité

Hier móet je wezen.

Tijdens het grootste nautische publieksevenement van Europa, verandert de noordzijde van de Jan Schaeferbrug in Amsterdam in een spectaculair pop-up restaurant met een even zo spectaculair uitzicht. We quoten hoofdredactrice Claudia:

Bubbels en boten

Sico de Moel, eigenaar van L‘invité le Restaurant op de Bloemgracht in Amsterdam, opent tijdens Sail Amsterdam voor 5 dagen het tijdelijke zusje en dat onder regie van chef Berend Sallows (bekend van verschillende restaurants als Ciel Blue en Ron Blaauw).  Proef hier Franse klassiekers met een moderne twist.

Naast lekker eten biedt L‘invité le Restaurant ook plaats aan mensen die van een glas champagne, de zon en het uitzicht op de Tall Ships willen genieten, count us in.

Jan Schaeferbrug

Elke vijf jaar wordt het middelste gedeelte van de Jan Schaeferbrug verwijderd om zo de schepen toegang te geven tot de IJhaven. Vanaf de overgebleven delen heb je een fantastisch uitzicht op alle schepen die binnen komen varen.

[gallery size="medium" ids="22292,22293,22294,22291,22295"]

Trek? Dit is het 3-gangen SAIL Amsterdam menu

3*** menu | Jan Schaefer Terras en Oranjehaven Terras: € 75, incl. Sail aperitief, bijpassende wijnen en waters:

  • Steak Tartare met mosterdschuim en krokante rode biet
  • Schol met paling en yuzudressing
  • Chocolat, Gianduja en duindoornbes

En dit is het 5-gangen SAIL Amsterdam menu

5***** menu | VIP Deck Restaurant: € 125, incl. champagne, bijpassende wijnen, waters, koffie, friandises en digestief.

  • Buratta - Coeur de boeuf tomaten en basilicum ijs
  • Steak Tartare met mosterdschuim en krokante rode biet
  • Schol met paling en yuzudressing
  • Sukade met rode wijnsaus en groene asperges
  • Chocolat, Gianduja en duindoornbes

Reserveren kan via L'invité. Wij zeggen: doen.

Foto Sail Amsterdam: Nico Koster