15 x verse hotspots in Amsterdam

Is-ie weer: een lijstje hotspots Amsterdam. 1 HappyHappyJoyJoy De verf is nog nat, zo vers is deze hotspot. 2 Salmuera (of SAL voor vrienden) Sa

Is-ie weer: een lijstje hotspots Amsterdam. Want die hoofdstad van ons zit nooit stil. Tijd voor een update!

1 HappyHappyJoyJoy
De verf is nog nat, zo vers is deze hotspot. Achter HappyHappyJoyJoy (hoé leuk is deze naam) zit Julius Jaspers, inderdaad: de tv-kok. Superfijne toko met op het menu Asian streetfood waar je blij van wordt.

2 Salmuera (of SAL voor vrienden)
Salmuera heeft misschien wel het leukste tuintje van Amsterdam. Bij SAL wordt er Latijns-Amerikaans gekookt en dat betekent sappige stukken vlees of kip van de grill met pittige verse sausjes. En cocktails. Ja!

3 Wijnbar Paulus
Ineens spotten we daar een klein, cool wijnbarretje op de Ceintuurbaan. Het blijkt Wijnbar Paul, waar eigenaar en gastheer Paul in een intieme, huiselijke setting zorgt voor een puik wijntje en frisse hapjes. Alles voor een schappelijke prijs.

4 Lotti
Het tofste hotel van Amsterdam is vanaf nu The Hoxton Hotel. Het interieur is fan-tas-tisch en het grachtenpand (of eigenlijk grachtenpanden) nog mooier. Ook het restaurant (Lotti) verdient een vermelding, want dat is al net zo leuk.

5 Café de Paris
Bar Italia heeft plaats gemaakt voor Café de Paris. De Italiaanse keuken is nu dus Frans, maar nog steeds even leuk en fijn.

6 The Duchess
Groots, grandeur, chic: je zou bijna je galajurk uit de kast trekken voor een avond in The Duchess. Des te leuker is de locatie: pal in het centrum op de Spuistraat.

7 Gallizia
Deze Italiaanse bar is hartstikke knap en zit midden in de Indische buurt. Je kunt er terecht voor de lunch (focacia!) of borrel (fijne wijntjes!). De bar is tot 3 uur open.

8 BasQ Kitchen
Overgevlogen vanuit Rotterdam, of nou, eigenlijk vanuit Spanje. Want bij BasQ proef je de Baskische keuken. En laat dat nou een van onze favorieten zijn. Pinxtos, tapas, wijn: alles wat we nodig hebben.

9 Bretzel & Bratwurst
Vrijdagavond-hotspot, want: worst en friet in de Pijp. Je kiest voor een curry of brat(wurst). Lekker makkelijk.

10 Boi Boi
Thaise kost in de Dapperstraat. Boi Boi heeft een stoere vibe. Bestel de goddelijke pad thai of de papaya salad – Thaise klassiekers die hier bijna even goed smaken als in Thailand.

saladbaqr

11 Salad & The City
Dé nieuwe saladebar van Amsterdam is Salad & The City. Het concept is bekend: goedgevulde salades met hier en daar een vergeten groente. Het leuke van Salad & The City: ze bezorgen ook!

Alweer iets langer open, maar ook tof:

12 Citroën
Citroën – gevestigd in een oude (je raadt het al) Citroën-garage – is dé hotspot van het moment. Het rauwe pand is opgeleukt met coole flamingoroze stoeltjes en strakke witte tafels. Een van de eigenaren van Hotel de Goudfazant zit achter de metamorfose, die meer dan geslaagd is.

13 San George
San George is de nieuwe telg in de George-familie. Deze Italiaan zit op de Stadhouderskade en serveert klassieke gerechten, zoals buratta en goddelijke pasta’s. They had us at buratta…

Satatouille3

14 Satatouille Amsterdam
Het liefste horeca-stelletje van Amsterdam, John en Karin, heeft een nieuw concept bedacht: ze zetten onze eigen Hollandse saté in de spotlight (de hamburger kennen we nu wel). Van vissaté tot vegetarisch. Kortom: knus, culinair én betaalbaar, in hartje Jordaan.

15 Terpentijn
We kunnen hier heel kort over zijn: gaat erheen! Terpentijn heeft een bar, restaurant en terras (!) en op het menu staan verrassende Frans-Aziatische gerechten, zoals Very Veggie Curry en Chick Boy Choy. Verder huisgemaakte ice-tea’s, goddelijke toetjes, streetfood, een coole vibe en natuurlijk een toplocatie: pal in het centrum.

Dit zijn dé 25 lunchhotspots van Amsterdam >

Laatste nieuws