Vliegtuig-survival guide: zó overleef je die lange vlucht

Koffers sjouwen, wachtrijen trotseren, uren in de lucht hangen en fris het vliegtuig uitwandelen? Het kan! Dit is jouw vliegtuig survival guide.

Vliegtuig-survival guide: zó overleef je die lange vlucht

Koffers sjouwen, wachtrijen trotseren, uren in de lucht hangen en vervolgens fris het vliegtuig uitwandelen? Het kan! Met deze tips blijf je fresh as a daisy.

1/ Drink genoeg waterAlgemeen bekend maar daardoor niet minder waar: tijdens een vlucht droog je snel uit. Spoel daarom goed en drink genoeg water, en mijd vooral alcohol en cafeïne!

2/ Moisturize als een proSmeer je van tevoren van top tot teen in om een droog velletje te voorkomen. Neem daarnaast een goede gezichtscrème mee om onderweg een keer bij te smeren of investeer in een moisturizing spray (bijvoorbeeld Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief van Clinique).

3/ Draag zo min mogelijk make-upJe make-up wordt er niet veel mooier op tijdens een vlucht. Houd het daarom liever bij een paar basics, zoals wat wenkbrauwgel en een likje mascara. Wil je niet alleen fris maar ook zo mooi mogelijk het vliegtuig uitrollen? Werk de rest van je make-up dan vlak voor je uitstapt pas bij. Heus, een laagje verse concealer ziet er een STUK beter uit dan de opgedroogde koekjes die er in Nederland al op zijn gegaan.

4/ Doe een beetje vaseline in je neusJe moet er je vinger voor in je neus steken, maar dan heb je ook wat (of beter natuurlijk: neem wattenstaafjes mee!). Door de binnenkant van je neus moisturized te houden, ben je namelijk minder gevoelig voor bacteriën. Zo loop je dus minder risico om onderweg een verkoudheid op te lopen. En als je het dan toch bij je hebt: smeer de vaseline ook op je lippen.

5/ Draag je haar naar achterenLoshangende plukken voelen niet alleen minder fris, ze maken je huid ook vet. Daardoor zie je er snel minder fris uit én krijg je eerder pukkeltjes. Lekker uit je gezicht dus die bos.

6/ Neem gezonde snacks meeOnze grote favoriet: ongezouten nootjes. Noten vullen goed, waardoor je zoete en zoute snacks zoals ijsjes en chips kunt skippen. Mijd suiker en je zult je een stuk frisser voelen aan het eind van de vlucht; mijd zout en je zult er een stuk frisser uitzien (je houdt dan namelijk minder vocht vast).

7/ Geen lenzenDe lucht in de cabine droogt je ogen uit, waardoor lenzen kunnen gaan irriteren. Draag daarom liever je bril en doe je lenzen zo nodig pas vlak voor je uitstapt in. Zo voorkom je kleine, rode oogjes.

8/ Gangpad-yoga is een dingLekker even rekken en strekken naast je stoel of bij de wc kan bijzonder goed voelen.

9/ Vraag bij het laatste drinkrondje om wat water met ijsMocht je niet (of juist te vast) geslapen hebben en opgezwollen ogen hebben, gebruik dan ijsklontjes om ze wat te laten slinken. Doe de ijsklontjes in een zakdoekje en houd deze even losjes tegen het vocht rond je ogen aan. Ziet er misschien gek uit, maar it works like a charm.

10/ Neem een survivalkit meeMet daarin (naast moisturizer, make-up, vaseline, snacks en een zakdoekje): een tandenborstel en tandenpasta, een slaapmasker, deodorant en een borstel.

Have a happy flight!

4 x last-minute droombestemmingen voor elk budget >