6 onverwachte dingen waar je dolgelukkig van wordt

Van minder seks tot heavy metal: verrassend genoeg worden we hier happy van.

6 onverwachte dingen waar je dolgelukkig van wordt

NO WAY!

Van minder seks tot heavy metal: verrassend genoeg worden we hier happy van.

Happy sweatEr bestaat dus zoiets als ‘gelukszweet’. Dat is het zweet van blije mensen dat ongeveer zo aanstekelijk is als de lach van Julia Roberts: pikt je neus de stofjes in iemands happy sweat op, dan word je direct gelukkiger, zo bleek uit een recent onderzoek van de Universiteit van Utrecht.

Heavy metalMetallica verslaat Bach – én Lady Gaga én Céline Dion en alle andere artiesten die wat minder heavy en headbangy zijn. Onderzoekers van de Universiteit van Californië toonden onlangs aan dat heavy metal-fans gelukkiger zijn dan mensen die naar andere soorten muziek luisteren.

MINDER seksDacht jij ook dat er een positieve correlatie was tussen de hoeveelheid seks die we hebben en hoe happy we zijn? Mispoes. Volgens een nieuw onderzoek van de Carnegie Mellon Universiteit in Pittsburgh maakt het hebben van ‘meer seks dan normaal’ ons zelfs ongelukkiger. Hoe vaak we dan precies seks moeten hebben, blijft onduidelijk. Maar één ding is zeker: overdaad schaadt.

DramafilmsVan dramafilms word je gelukkiger. Dat bleek uit een onderzoek van de Universiteit van Ohio onder 361 studenten die naar de film Atonement hadden gekeken (voor wie hem niet gezien heeft: dit is de meest dramatische film op aarde). Dramafilms triggeren je namelijk om over je eigen relaties na te denken en wekken daarmee warme gevoelens en een gevoel van dankbaarheid op. Wat inspiratie nodig? Wij tippen: The Green Mile, Philadelphia en The Pianist.

ZelfdisciplineEens lekker aan je cravings toegeven en dat pak Oreo’s wegwerken; het klinkt als iets waar we best (even) gelukkig van worden. Maar nee: volgens een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Personality maakt keiharde zelfdiscipline je op de lange én korte termijn gelukkiger. Gedisciplineerde mensen zorgen er zelfs voor dat zij niet in zogenaamde 'craving-situaties' terechtkomen, en creëren zo een ‘happy omgeving’. Voortaan het snoepgangpad dus maar skippen.

Links slapenMove over! Bizar maar waar: mensen die aan de linkerkant van het bed slapen, zijn blijer en optimistischer dan rechtsslapers. Dat bleek uit een onderzoek van hotelketen Premier Inn onder 3000 Britten. En het wordt nog beter: linksslapers kunnen meer werk aan, zijn stressbestendiger én hebben meer zelfvertrouwen. Daar tegenover staat dat rechtsslapers meer geld verdienen.

 Dit zijn de gelukkigste landen ter wereld >