Met déze profielfoto maak je indruk op LinkedIn

Wil je echt hoge ogen gooien op LinkedIn, zorg er dan voor dat je profielfoto voldoet aan onderstaande eisen.

Lees ook

En het is géén selfie.

Een sterke foto waarop je kijkt alsof jíj het geheime meesterbrein achter Steve Jobs was? Nope. Een zakelijke selfie dan? Ook niet. Zelfs een foto met een brede lach doet niets voor je. Wil je echt hoge ogen gooien op LinkedIn, zorg er dan voor dat je profielfoto voldoet aan onderstaande eisen.

Wie over wil komen als een betrouwbare en goede werknemer moet op zijn LinkedIn-profielfoto niet héél blij maar wel ‘een beetje blij’ kijken. Dat blijkt uit een recent onderzoek van de Universiteit van New York. Klinkt vaag, maar ‘een beetje blij’ bereik je al met een ingetogen glimlach en wenkbrauwen die lichtelijk omhoog wijzen. Streef daarbij wel naar een professionele look zonder een té serieuze blik.

Even oefenen misschien, maar een goede foto blijkt de key. Volgens de Nederlandse Social Media Academie kan een goede profielfoto er zelfs voor zorgen dat je profiel 14 keer vaker bezocht wordt. Nog een paar profielfoto-dont’s dan maar? Het Canadese adviesbureau Sales For Life zette er onlangs 8 op een rijtje: déze foto’s wil je volgens hen NIET op LinkedIn zetten.

 1. De oldie
  Foto’s die oud genoeg zijn om een eigen rijbewijs te hebben, zijn een absolute no-go.
 2. De weekender
  Weekend-, feest- en vakantiefoto’s wekken niet de juiste indruk. Kies liever voor een foto in een professionele context.
 3. De schaduw
  Mijd donkere foto’s en schaduwen op je gezicht en kies voor een foto met natuurlijk licht.
 4. De vrijgezel
  Je profielfoto zou niets moeten prijsgeven over je liefdesleven of romantische persoonlijkheid.
 5. De frons
  Een foto met een frons? Neen. Laat juist je menselijke, optimistische kant zien.
 6. De dierenvriend
  Tenzij je dierenarts bent, is er geen excuus om een huisdier in je profielfoto te hebben.
 7. De selfie
  Al strek je je armen nog zo ver uit om de illusie van een ‘normale’ foto te wekken; selfies zijn voor Instagram, niet voor LinkedIn.
 8. Het silhouet
  Tot slot: welke foto het ook wordt, het is altijd beter dan geen foto. Het grijze LinkedIn-silhouet dat bij gebrek aan een foto verschijnt, werkt never nooit in je voordeel.

 De 10 woorden die je nóóit meer moet gebruiken op LinkedIn >
5 manieren om je carrière online te ruïneren >

Laatste nieuws

Zie ook