Dit is de beste leeftijd om te trouwen

Trouwen doe je hopelijk voor altijd. En uit nieuw onderzoek blijkt op welke leeftijd je de meeste kans hebt om deze belofte waar te maken.

ALS JE NIET OOIT WEER WILT SCHEIDEN.

In het huwelijksbootje stappen doe je hopelijk maar één keer, om daar voor eeuwig in rond te blijven dobberen met je liefje. Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Utah blijkt op welke leeftijd je de meeste kans hebt om je trouwbeloftes waar te maken.

Voor het onderzoek, dat gepubliceerd werd op de website Institute of Family Studies, werden gegevens uit de periode 2006 tot 2010 gebruikt. Wat blijkt: de kans op een scheiding is het laagst voor mensen die eind twintig zijn op hun huwelijksdag.

De kans op een scheiding is voor mensen die in hun tienerjaren trouwen logischerwijs een stuk groter – dan verander je immers nog ontzettend veel. Verrassend is wel dat de kans op een scheiding volgens het onderzoek ook toeneemt als je de leeftijd van 32 gepasseerd bent op ‘de dag van je leven’.

Professor Wolfinger, hoofdonderzoeker van de studie, heeft hier een mogelijke verklaring voor. Volgens hem zou het kunnen dat mensen die op latere leeftijd trouwen simpelweg ‘slechter’ zijn in relaties: “They delay marriage, often because they can’t find anyone willing to marry them. When they do tie the knot, their marriages are automatically at high risk for divorce”, stelt hij.

Of dit echt de juiste verklaring is, betwijfelen we, maar de cijfers liegen niet. Wat het beste moment is voor jou en je schatje, dat bepaal je gelukkig helemaal zelf.

De 5 geheimen van een gelukkige relatie >
6 x wetenschappelijke datingtips >

Laatste nieuws