Zo ziet 50 kilo afvallen er écht uit

Wat als je meer dan 50 kilo afvalt? Is dat dan ook nog realistisch? Schrijfster Elna Baker vindt van niet.

Lees ook

Een inspirerend verhaal.

We zijn enorm bezig met fit en gezond zijn. En daar schrijven dan ook graag over. Tips voor een goede Beyoncé bum, een strakke buik of gespierde armen. Allemaal binnen handbereik, als we alles mogen geloven. Maar zo eenvoudig is het helaas niet. Want als je meer dan 50 kilo afvalt, is dat ideaalbeeld dan nog realistisch? Schrijfster Elna Baker vindt van niet.

Ooit woog Elna over de 120 kilo en viel ze in de categorie obese. Ze viel 50 kilo af, maar het resultaat was niet zoals je vaak op billboards ziet, aldus Elna. Meters aan huid had ze over, ze moest meerdere keren onder het mes en heel lang stak ze al haar tijd en energie in er perfect uitzien. Tijd die ze achteraf liever in andere dingen had gestopt. Was dat het waard, vraagt ze zich nu af.

Om aan te kaarten dat we continu focussen op afvallen, maar nauwelijks aandacht besteden aan de nazorg, deelde ze haar ervaringen met de wereld. Wat gebeurt er met je als je zoveel afvalt? Hoe reageer je daar mentaal op? Het verhaal ging direct viral. Lees de column van Elna op refinery29.com.

Vrouwen showen dat Victoria’s Secret bikini’s prachtig staan op elk lijf >

Laatste nieuws

Zie ook