Simpele tips om je suikerverslaving te stoppen

7 tips hoe je direct stopt met je suikerverslaving. Het zal je verbazen hoe goed je je zal voelen.

Lees ook

Je zal zien hoe goed je je voelt.

1 Doe de grote kastschoonmaak
Gooi sowieso alle koek en snoep weg, maar bekijk ook de andere producten kritisch. In kant-en-klare pastasauzen zitten bijvoorbeeld ook enorm veel suikers. Maak ze zelf in de blender! Veel lekkerder en gezonder.

2 Honger jezelf niet uit
Onderzoek wijst uit dat weinig lactose in je bloed zorgt voor minder wilskracht om nee te zeggen tegen suiker. Je kunt niet meer nadenken en het enige wat door je hoofd gaat, zijn Haribo-kersen, chocoladetaart en donuts. Zorg dus voor genoeg gezonde tussendoortjes, zodat je niet in een suikermonster verandert.

8 healthy tussendoortjes die je makkelijk mee naar kantoor kunt nemen >

3 Maak suikervrije taarten
Maak van je zondag een bakdag om nieuwe recepten uit te proberen. Er zijn genoeg kookboeken met recepten voor gezonde taarten en traktaties om de zoete trek te stillen. Drie van onze favorieten:

4 Geef niet toe aan het suikermonster
Hoe meer suiker je eet, hoe meer je lichaam erom zal vragen. Probeer dus sterk te zijn en even door te zetten tot je van de verslaving af bent.

5 Zorg voor genoeg proteïne
Proteïnen (eiwitten) zorgen voor de stabilisering van je bloedsuikerspiegel, waardoor vreetbuien minder zullen voorkomen. Dus inderdaad, weer die vis, ei, noten, bonen of linzen.

6 Ontbijt!
Sla het absoluut niet over en eet een uitgebalanceerd ontbijt. Het kan ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel de hele dag gereguleerd blijft.

7 Kijk geen hongerigmakende tv
Film en televisieprogramma’s op de verboden-te-kijken-lijst: Marie Antoinette, Heel Holland Bakt, Chef, Willy Wonka and the Chocolate Factory, Julie & Julia en 24 kitchen (help!).

Laatste nieuws

Zie ook