Dit zegt je Facebookgedrag over je persoonlijkheid

Je Facebookgedrag zegt behoorlijk wat over je persoonlijkheid, zo blijkt uit een recent onderzoek van de Brunel University in Londen.

Dit zegt je Facebookgedrag over je persoonlijkheid

Je bent wat je post.

Post jij vaak over eten, deel je vaak het nieuws of share je romantische updates? Je Facebookgedrag zegt behoorlijk wat over je persoonlijkheid, zo blijkt uit een recent onderzoek van de Brunel University in Londen.

De Britse onderzoekers vroegen 555 mensen een vragenlijst in te vullen over hun Facebookgedrag. Dít konden ze daaruit concluderen.

Extraverte mensenExtraverte mensen gebruiken Facebook vooral om te communiceren en te socializen. Ze hebben veel Facebookvrienden, delen vaak updates en posten vooral over sociale events en dagelijkse bezigheden.Blijk jij een extravert persoon? Dan ben je waarschijnlijk sociaal en opgewekt en praat je graag.

NarcistenNarcisten zijn op Facebook vooral op zoek naar bevestiging, aandacht en bewonderaars. Ze sparen likes, posten graag over hun prestaties, voeding en sportroutines en zijn zichtbaar bezig met hun uiterlijk.Blijk jij een narcist? Dan ben je volgens de wetenschap waarschijnlijk opschepperig, ijdel en exhibitionistisch.

Neuroten Neuroten gebruiken Facebook veelvuldig in hun zoektocht naar bevestiging en sociale support. Ze posten vaak updates over relaties en andere persoonlijke zaken.Blijk jij een neuroot? Dan ben je waarschijnlijk angstig, nerveus en gevoelig voor bedreigingen.

Open mensenOpen mensen gebruiken Facebook niet zozeer om te socializen, maar om informatie te vinden en te verspreiden. Ze posten niet snel iets over zichzelf, maar posten wél graag over events, het nieuws en hun politieke overtuigingen.Blijk jij een open persoonlijkheid? Dan ben je waarschijnlijk nieuwsgierig, creatief en intelligent.

Onzekere mensen Onzekere mensen delen liever iets persoonlijks op Facebook dan in real life. Doordat ze vaak negatief geladen berichten posten, zijn ze echter niet bijzonder populair. Onzekere mensen posten vooral vaak over hun liefdesleven; hoe onzekerder ze zijn over hun relatie, hoe meer ze over hun partner posten.Blijk jij onzeker? Dan heb je waarschijnlijk weinig zelfvertrouwen, ben je sneller bang je partner kwijt te raken en wil je vaak bewijzen dat het goed met je gaat.

Pietjes-preciesPunctuele en gewetensvolle mensen gebruiken Facebook niet vaak. Maar áls ze het gebruiken, zijn ze ijverig en discreet. Ze hebben veel Facebookvrienden, praten niet slecht over anderen en posten vooral updates over hun kinderen.Blijk jij een pietje-precies? Dan ben je waarschijnlijk georganiseerd, verantwoordelijk en een harde werker.

Zo optimaliseer je jouw social-media accounts voor zaken >