Zomerhoroscoop 2015

Wordt het een zinderende summer of love? Krijg je eindelijk die nieuwe baan en waar gaat je reis naartoe? Lees de zomerhoroscoop 2015 en je weet het.

Lees ook

Wordt het een zinderende summer of love? Krijg je eindelijk die nieuwe baan en waar gaat je reis naartoe? Lees de Marie Claire zomerhoroscoop en je weet het.

ram

Ram

Van 20/3 tot 20/4

Love
Je groeit in de zin dat je zelfbewuster bent. Je weet beter wat je wilt en wat je in een relatie zoekt. Dat geldt zowel voor de single als de bezette Ram. In de eerste zomermaanden is dat nog wat dromerig, romantisch, liefelijk en hoopvol, maar vanaf augustus wordt het menens. Ben je singel en het wachten op een leuke vent beu, dan ga je nu actief de relatiemarkt op. Heb je een relatie, dan geef je duidelijker je grenzen aan. Dat is even schrikken voor manlief, maar uiteindelijk vindt hij jouw zelfverzekerde houding heel aantrekkelijk.

Life
Je bent wat meer op jezelf deze zomer. Natuurlijk spreek je wel eens af met vriendinnen in het park of op een terras. Maar je hebt een sterke behoefte om je eigen gang te gaan. Je wil leuke dingen doen en onbezonnen lol hebben. Vriendinnen die van alles van je vragen of de druk nogal opvoeren, vermijd je daarom liever. Vanaf augustus heb je genoeg te doen en zit je dagelijkse leven heel vol. Dan heb je sowieso minder tijd om te socializen.

Work
Je hebt misschien een tijdje gelanterfanterd, maar niet voor niks. Je was jobwize op zoek naar wat je nu echt leuk vindt om te doen. Daar heb je alle tijd voor gehad. Tot half augustus mag je nog de eindjes aan elkaar knopen, maar daarna is het aanpakken geblazen. Van alle kanten vliegen de carrièrekansen je om de oren en nu moet je een keuze maken. Een beetje een luxeprobleem.

Travel
Je gaat graag op reis om iets te leren of cultuur op te snuiven. Een grote, verre reis naar een exotisch oord zit er dit jaar even niet in.

stier

Stier

Van 20/4 tot 21/5

Love
Je bent gelukkig met je lief, je huis, je tuin en je gezinnetje. Vooral in de zomermaanden ben je het liefste thuis om samen met je dierbaren de dag te eindigen met een koud glas Chardonnay in het zonnetje. Maar ook goede gewoonten vragen op den duur om verandering. Je voelt deze zomer sterk aan dat het tijd is om jezelf meer te ontplooien. Je gaat bewust op zoek naar een nieuwe vrijetijdsbesteding, een interessante cursus of een coach die jou een zetje geeft op het vlak van je persoonlijke ontwikkeling. Gewoon, omdat je het leuk en boeiend vindt. Single Stieren durven vanaf half augustus wat meer te flirten. Je zit lekker in je vel en dat laat je merken. Aan de andere kant ben je door ervaringen in het verleden wel voorzichtiger geworden.

Life
Je zoekt vooral vriendinnen op die spiritueel of artistiek in het leven staan. Je hebt behoefte aan mensen in je omgeving die out of the box denken. Vergeet niet om ook lekker lol te maken en niet alleen maar serieuze gesprekken te hebben. Maar mogelijk doe je dat vanaf augustus wel.

Work
Je hebt je lange tijd op huis en haard gericht, maar halverwege de zomer begint het te kriebelen. Je hebt een fantastisch idee voor een eigen bedrijf of product. Of je wilt van functie veranderen en bent op zoek naar de ideale baan. Hier mag je komende (zomer)periode lekker de tijd voor nemen. Je richtlijn is je hart. Hét recept voor geluk.

Travel
Actieve korte vakanties zijn dit jaar jouw favoriet. Zoals een weekendje wandelen in de Ardennen of een midweek zeilen.

tweeling

Tweelingen

Van 21/5 tot 21/6

Love
Er kunnen wat kleine scheurtjes in jullie liefdesband zijn ontstaan. Deze zomer is het dan ook praten, praten en nog eens praten om de barsten te lijmen. Heb je een stevige basis, dan kom je hier samen sterk en vol vertrouwen uit. Maar had je al twijfels over jouw of zijn gevoelens? Dan kan het zo maar zijn dat die breuk lastig te maken is. Single Tweelingen zijn vooral aan het eind van de zomer actief met sociale uitstapjes en afspraken. Je vindt het gezellig, vermakelijk en spannend, maar verliefdheid kun je het niet noemen.

Life
Eigenlijk kun je het gewoon niet laten. Je vindt het té gezellig om met een vriendin op het terras bij te kletsen of samen te stappen. Bij jou gebeurt er ook altijd van alles en dat moet je even delen met je favoriete vriendin. Toch kan het met een vriendin opeens niet meer klikken. Jullie zijn uit elkaar gegroeid of een van de twee laat het afweten.

Work
Je ervaart een soort ‘laatste loodjes’ op je werk. Bijvoorbeeld omdat je een andere functie krijgt en je daar echt aan toe bent. Maar ook omdat je een drukke werkperiode hebt gehad en je nu graag eens een dagje vrij wilt hebben. Dat krijg je ook, wees niet bang. Vanaf half augustus gaat je aandacht meer naar je privéleven. Bijvoorbeeld omdat je verhuist of omdat je huis een opknapbeurt nodig heeft. Dat is natuurlijk ook even stressen, maar wel met het resultaat dat je straks helemaal gelukkig én ontspannen in jouw knusse, nieuwe huisje zit.

Travel
Met je vriendinnen naar een Nederlandse of Europese stad, zoals Maastricht of Praag, is jouw ultieme vakantie.

kreeft-1

Kreeft

Van 21/6 tot 22/7

Love
Je bent graag actief en vooral in de tweede helft van de zomer ben je vaker samen weg. Dat hoeft niet per se een lange vakantie te zijn, maar bijvoorbeeld een paar dagen op de bonnefooi richting België of Duitsland. Geld kan overigens een issue zijn deze vakantie. Ben je single, dan liggen de liefdeskansen niet voor het oprapen. Wél ben je vanaf augustus meer op de datingsmarkt te vinden. Wat de liefde betreft ben je nogal pragmatisch. Je kijkt eerder naar jullie overeenkomstige normen en waarden dan dat je je laat meeslepen door je gevoel. Je zult zelf ondervinden wat hier de consequentie van is.

Life
Er verandert niets wezenlijks aan je vriendschappen. Wel heb je periodes dat je het druk hebt en dat je vriendinnen wat meer op de achtergrond raken. Daarnaast ben je aan het begin van de zomer meer op ‘doen’ dan op ‘praten’ gericht. Dus als je afspreekt, is dat niet bij jou thuis, maar in de stad of op het treinstation. Klaar om er een leuk dagje van te maken.

Work
Je werkt heel hard, ook als de temperaturen buiten flink zijn gestegen. Zit iedereen buiten op het terras, ben jij nog achter je bureau een stapel papierwerk aan het wegwerken. Dat komt omdat je promotie hebt gemaakt, net een andere baan hebt gekregen, je je wilt bewijzen of omdat je gewoon meer verantwoordelijkheden hebt gekregen. Toch houd je dit niet lang vol. Vanaf half augustus pak je ook wat vaker het terras. Of dat nu met vrienden is of met je collega’s.

Travel
Je gaat graag naar een Mediterraan land waar je iets nieuws kunt uitproberen. Zoals een cursus Italiaans koken in Toscane.

leeuw

Leeuw

Van 22/7 tot 23/8

Love
Soms heb je het gevoel dat je op iedereen verliefd bent. Je ontmoet ook zulke leuke mensen de laatste tijd. Als je single bent heb je de tijd van je leven. Toch komt hier eind juli een kentering in. Je vraagt je af waar al die afspraakjes toe leiden. Niet naar de ware liefde in ieder geval. Vanaf dat moment word je wat voorzichtiger en spreek je niet zo maar met iedereen af. En dat werpt zijn vruchten af. In september ontmoet je iemand die jou serieus ziet zitten. Heb je een vaste lover, dan ben je wat meer bezig met wat je van de relatie verwacht en wilt. Niets mis mee.

Life
Je hebt vriendinnen bij de vleet en een druk sociaal leven. Toch merk je dat je je soms wat laat meeslepen. Je vindt veel leuk, houdt van een feestje en bent dol op aandacht. Maar je hebt ook steeds vaker tijd voor jezelf nodig. Zo kun je uitvinden waar jouw behoeften liggen. Toch zal het nooit zo ver komen dat je je helemaal afzondert. Zo zit je nu eenmaal niet in elkaar.

Work
Je bent niet zo productief en liever lui dan moe. Dat geldt misschien alleen voor de eerste helft van de zomer, daarna pep je jezelf weer op. Toch zit hier een reden achter. Je bent minder gemotiveerd en vraagt je af of je werk wel bij je past. Dat geeft je in ieder geval een missie deze zomer.

Travel
Normaal gesproken ben je van de luxe vakanties in een resort of hotel. Dit jaar wil je terug naar de basis en dicht bij de natuur zijn.

maagd

Maagd

Van 23/8 tot 22/9

Love
Er doen zich thuis of in de familie problemen voor die van invloed kunnen zijn op je relatie. Als dat zo is, herpak je je halverwege de zomer. Je merkt dat je met een negatieve of sombere manier van denken niet zoveel opschiet. Tijd om lekker weg te gaan met je lief, de natuur in of dicht bij zee. Vanaf nu ga je alleen nog maar genieten. Op zoek naar een relatie? Het wil niet echt lukken met de liefde. Je staakt je zoektocht en besluit je op andere dingen te richten. Jij vermaakt je wel.

Life
Veel tijd en energie gaan naar je vrienden deze zomer. Misschien ben je de thuissituatie een beetje aan het vermijden, maar ach je geniet ook met volle teugen. En je bent van alle markten thuis. Samen sporten, de stad in, bijkletsen op het terras – je vindt alles prima en gezellig. Maar kun je ook je persoonlijke zaken kwijt? Daar zijn je vrienden tenslotte voor.

Work
Het is belangrijk dat je bespreekt wat je dwarszit, zodat je collega’s op de hoogte zijn. Niet dat je alle ins en outs op tafel moet leggen, maar geef genoeg informatie zodat ze wat meer rekening met je kunnen houden. Dat geeft jou meer ruimte en armslag. Daarnaast werk je het liefst samen en in teams. Je wilt namelijk niet het gevoel hebben dat je er alleen voor staat.

Travel
Alleen maar op het strand liggen vind je niks. Jij gaat voor een mix van avontuurlijk en comfortabel.

weegschaal

Weegschaal

Van 22/9 tot 22/10

Love
Je hebt de neiging om meer aandacht te besteden aan anderen dan aan je lover. Niet eens heel bewust, het gebeurt gewoon. Toch is het wel verstandig om het serieus te nemen als hij aan de bel trekt. Dat je het te druk hebt met andere zaken is natuurlijk geen excuus. Het gaat erom dat je een keuze maakt. Tijd voor een paar serieuze gesprekken. Single? Je bent wat sombertjes als het om de liefde gaat. Je geeft het gauw op als iemand niet helemaal aan je wensen voldoet, vooral als je geen goed gesprek aan kunt gaan. Je vindt het lastig om over ditjes en datjes te praten, maar dat hoort nu eenmaal bij het daten. Geef de ander wat meer ruimte, zo leer je elkaar echt kennen.

Life
Je vriendinnen zijn ‘je alles’. En dat is al een tijdje zo. Toch gaat er deze zomer wel wat verschuiven. Leuke dingen doen is nog steeds een belangrijke factor in je vriendschappen, maar een beetje diepgang op zijn tijd kan ook geen kwaad. Halverwege de zomer bel je sommige vriendinnen wat minder vaak. Je richt je nu op die paar vrienden met wie je écht contact hebt.

Work
Tot ongeveer halverwege de zomer ben je veel aan het werk. Er wordt een behoorlijke inzet van je gevraagd en overwerk ligt op de loer. Vanaf de tweede week van augustus werk je meer met anderen samen en kun je wat werk overdragen. Dat lucht op. Wordt het nu niet eens tijd voor vakantie?

Travel
Jouw favoriete vakantie? Een georganiseerde groepsreis om de cultuur en geschiedenis van een land of stad te bestuderen. Gezellig én interessant.

schorpioen

Schorpioen

Van 22/10 tot 22/11

Love
Jullie band is prima, alleen wordt er in bed meer gepraat en gelachen dan iets anders. Niet dat dat nou zo’n ramp is, maar houd goed in de gaten of je niet iets aan het vermijden bent. Als je in een sleur zit, doe er dan iets mee. De zomer is een uitgelezen moment om vaste gewoontes te doorbreken. Single Schorpioenen komen op vakantie een stoere, beetje foute man tegen. Je weet ook wel dat het niks wordt, maar het is een goede manier om die leuke collega even te vergeten. Terug op je werk zijn die gevoelens natuurlijk niet als sneeuw voor de zon verdwenen.

Life
Vanaf augustus worden je vriendschappen heel belangrijk. Dat waren ze natuurlijk al, maar er lijkt nu meer reuring in de tent te zijn. Je wordt meegenomen naar feestjes, op het strand of op een groot dakterras, en valt van de ene ontmoeting in de andere. Jij scoort er deze zomer dus heel wat nieuwe vrienden bij.

Work
Je aandacht ligt in de zomermaanden vooral bij je werk. Enerzijds komt dit doordat je extra inkomsten nodig hebt en bereid bent hier hard voor te werken. Anderzijds krijg je in de eerste helft veel carrièrekansen of ben je met nieuwe projecten bezig. Je hebt een bepaalde visie en weet waar je naartoe wilt werken. Daarnaast: de band met je baas en collega’s is optimaal en dat motiveert je om meer je best te doen.

Travel
Je gaat voor couchsurfing. Vanwege je beperkte vakantiebudget, maar ook omdat het zo lekker avontuurlijk is.

boogschutter-1

Boogschutter

Van 22/11 tot 21/12

Love
Reizen staat bij jou altijd op nummer een. Dus waarschijnlijk kom je net terug van een lange trip of je koffers staan klaar voor de volgende vakantie. Het liefst samen met je amant, maar als het moet durf je het ook alleen af. Toch heb je deze zomer enorme behoefte aan een maatje met wie je je avonturen kunt delen en ervaringen kunt uitwisselen. Weet je hem mee te krijgen, dan volgt een lange zomer waarin je je geluk niet op kunt. Single Boogschutters kunnen bijna niet anders dan in het buitenland een leuke man aantreffen. Wel vóór eind juli overigens.

Life
Je bent meer van de een-op-eenvriendschappen momenteel. Je zoekt één vriendin met wie je met alles door één deur kunt. Een soort BFF dus. Nadeel is dat je ook je ruimte nodig hebt. Je bent nu eenmaal niet het type dat continu op elkaars lip zit. Gebeurt dat wel, dan zijn de irritaties niet van de lucht. Wil je samen met een vriendin reizen, ga dan met iemand die dat zelfde vrijheidsgevoel bezit.

Work
Half augustus moet je toch echt weer aan de bak. Ook al schijnt de zon buiten en lonkt het buitenland. Maar dan gaat het ook echt leuk worden. Je bent in een nieuwe fase beland waarin je meer verantwoording krijgt. Daarnaast krijg je aardig wat mazzeltjes en gelukjes toegeschoven. Wil je hogerop? Pak dan je kans! Bijkomend nadeel is natuurlijk wel dat je behoorlijk wat op je schouders krijgt. Als het privé dan ook niet lekker zit, kan het je wel eens te veel worden. Doseren dus, niet overdrijven.

Travel
Peru, Canada, China, Mexico – alles wat ver is, vind je prima. Of ben je hier al geweest?

steenbok

Steenbok

Van 21/12 tot 19/1

Love
Met de liefde zit het wel goed. Jullie besteden veel aandacht aan elkaar. Een fijne mix van leuke dingen doen en intimiteit. Samen op vakantie doen jullie laat in de zomer, vanaf eind augustus. Het liefst zoek je de natuur op om te wandelen, te lezen en te praten. Ben je op zoek naar de Ware, dan tref je mogelijk iemand met wie het allemaal wat moeizaam verloopt. Hij laat zich niet echt zien of vindt het moeilijk om 100 procent voor je te gaan. Vooral in de periode half juli tot begin september kun je daarom maar beter voor jezelf kiezen.

Life
Wat je vrienden betreft ben je mogelijk wat teleurgesteld de laatste jaren. Je voelt je door sommige mensen in de steek gelaten. Andere vriendschappen zijn opgezegd of verwaterd. Daarnaast heb je bepaalde keuzes moeten maken waardoor je minder tijd hebt voor afspraken. Hierdoor ben je in de zomermaanden wat meer op jezelf. Maar je vindt jezelf verre van zielig. Je hebt genoeg trouwe vriendinnen met wie je af en toe wat leuks doet. Daarnaast kun je wel genieten van de rust.

Work
Je werk heeft niet eens zozeer de aandacht, terwijl je best ambitieus bent. Je denkt deze zomer verder vooruit. Is het niet (weer) eens tijd voor een opleiding of cursus? Moet je een coach in de arm nemen om je carrièrepad uit te stippelen? Een sabbatical? Dat soort vragen passeren de revue. Gelukkig is het nog lang geen tijd om keuzes te maken. Eerst op vakantie!

Travel
Je bent niet zo’n durfal, maar dit jaar wil je wel een stapje verder. Bergbeklimmen in de Pyreneeën bijvoorbeeld, of wandelen in Vietnam.

waterman

Waterman

Van 19/1 tot 19/2

Love
Het liep bij jullie al lekker en dat is deze zomer niet anders. Je zit nog steeds op een grote liefdeswolk en daar lijk je voorlopig niet van af te komen. En waarom zou je? Het voelt goed om samen te zijn en met zijn tweeën dingen te ondernemen. Is dan alles perfect? Natuurlijk niet. Ook bij jullie bekoelt de liefde weleens. In augustus lijken jullie wat meer je eigen gang te gaan. Maar ach, dat kun jij als Waterman en vrijheidsdier heel goed hebben. Single Watermannen maken eigenlijk de hele zomer kans op leuke dates. Als je nú je kans niet grijpt…

Life
Je bent een beetje wispelturig in vriendschappen. Je bent graag op jezelf, gaat graag je eigen gang en houdt er niet van als mensen ‘boven op je zitten’ of zeuren. Toch doe je niets liever dan afspreken, leuke dingen ondernemen en nieuwe mensen ontmoeten. Vriendinnen die jou kennen weten hoe je in elkaar steekt. Maar nieuwe vrienden krabben zichzelf weleens op het hoofd. Je bent zo ongrijpbaar. Als je gewoon duidelijk uitlegt wat je wilt in een vriendschap, scheelt dat deze zomer een hoop toestanden.

Work
Tot zeker de eerste week van augustus ben je nog wel aan het werk. Dan even geen vrije dagen voor jou. En dat is wel waar je naar snakt. Maar daarna neem je het er ook van. Het liefst ga je met manlief een maand of wat weg. Je hebt de afgelopen jaren hard gewerkt en je vindt dat je dit verdient. Gelijk heb je!

Travel
Samen met je lief op een onbewoond eiland. Niet haalbaar? Ach, eigenlijk maakt het je niet uit waar je zit, als je maar samen bent.

vissen

Vissen

Van 19/2 tot 20/3

Love
Je bent al een tijdje deeply in love. Jullie relatie is nog steeds spannend en verrassend. Halverwege de zomermaanden verandert er iets. Hij vraagt je ten huwelijk, jullie besluiten te gaan samenwonen of er staat een reis in de planning. Jij kunt je geluk deze zomer niet op. Als je single bent, maak je er werk van. Je gaat actief op zoek naar de liefde en – hoe verlegen je soms ook bent – je stapt gewoon op iemand af om een praatje te maken. Die inzet wordt dubbel en dwars beloond. Er is al een tijdje iets aan het broeien, zoals met die leuke buurman van een straat verderop. Eind augustus komt er dan eindelijk schot in. En Cupido schiet meteen raak!

Life
Je vriendschappen kabbelen voort. Je bent wat meer op je eigen pleziertjes gericht maar ook weer niet zo dat je egoïstisch genoemd kunt worden. Je wilt deze zomer wat meer bewegen en sporten. Goed moment om dat samen met een vriendin te doen. Sla je twee vliegen in één klap.

Work
Net als de afgelopen maanden ga je nog steeds met plezier naar je werk. Er is misschien één collega die wat roet in het eten gooit. Het is niet zo dat hij of zij de sfeer verpest, maar je kunt gewoon even niet zo goed met hem of haar omgaan. Na de vakantie komt dat allemaal weer goed. De laatste twee maanden van de zomer denk je op je lauweren te kunnen rusten. Maar dat is nou juist de periode dat je hard aan de slag moet. Houd hier rekening mee.

Travel
Een plek waar je lekker kunt uitgaan én bruin kunt worden. Zoals Miami of Barcelona.

Tekst: Natasja Kuipers, natasjakuipers.nl
Illustraties: Charlie Dot

Laatste nieuws

Zie ook