Hoofdredacteur Claudia tipt haar 3 culturele én culinaire favorieten van nu:
1 NEW FOR NOW, Rijksmuseum Geopend door modejournaliste Suzy Menkes, met honderden mode-illustraties aan de heilige Rijks-muren. Dit is de oorsprong van de modebladen, een visueel circus van heb ik jou daar. Waardoor je meteen beseft: print gaat nooit verloren. Bovendien: dolen door het Rijksmuseum is altijd inspirerend, pak ook meteen de mode-tentoonstelling mee die Marlies Dekkers heeft samengesteld.
2 Lunch bij RIJKS Trippel van het Rijksmuseum naar restaurant Rijks, aanpalend aan het museum. De grootste attractie van Rijks heet Joris Bijdendijk, oftewel de Ryan Gosling van de culinaire wereld. Wat kan die man koken. Lunch is ook redelijk betaalbaar, en je wordt er zo in de watten gelegd dat je uren onder de pannen bent.
3 Satatouille Saté galore. Net deze week ontdekt. Leuke bar, knusse plek. En saté. Wie had dat gedacht? Dat saté ooit nog eens culinair zou worden. Satatouille (voel je de grap?) flikt het hem. Van Indonesisch, via vis, naar vegetarisch. En eigenaren John & Karin zijn zo ontzettend lief dat je hier alleen al daarom terug wilt komen. Tip: ik was er met mijn vriendinnen, en het was perfect omdat ze heel erg op het sharing-idee zijn ingesteld. Veel wijnen per glas, houden we ook van. Het bleef nog lang onrustig in Amsterdam.
En we hebben nog veel meer restauranttips voor je in Amsterdam >