Dé 15 hotspots van Ibiza

Als je even buiten de gebaande paden gaat, is Ibiza een en al rust en pracht. De Marie Claire redactie deelt hun favo hang-outs, de fijnste wellness-a

Getipt door de redactie

Als je even buiten de gebaande paden gaat, is Ibiza een en al rust en pracht. De Marie Claire redactie deelt haar favo hang-outs, de fijnste wellness-adressen en de verborgen pareltjes.

Hoofdredacteur Claudia Straatmans gaat graag naar Cala Vadella in Zuidwest-Ibiza.

Can Jaume
“In Cala Vadella zitten fijne kleinschalige restaurants waar je met je voetjes in het zand onder een vijgenboom aan zee eet. Favoriet is Can Jaume (ooit spotte ik Dennis Weening er, waar ik minder rustig van werd).”

Cala Carbo
“Trek je het hoge gehalte BN’ers van Can Jaume niet, daal dan af naar een kleiner kloofje, zoals Cala Carbo (cala betekent ‘kloof’). Je komt er via een doodlopende weg, dus er is geen langsrijdend verkeer. Eerst lunch je bij een van de twee goede visrestaurants aan zee – geen keuzestress, meer dan deze twee horecagelegenheden zijn er namelijk niet. Als je op een rots klimt, zie je verderop het magistrale eiland Es Vedra, dat als een drakenkop uit het water steekt.”

El Carmen
“Voor dit fantastische paellarestaurant moet je vanaf Cala D’Hort een bochtige landweg op. Bij zonsondergang en met uitzicht op een draak (in rotsvorm, dat wel) voel je hier waarom reizigers al honderden jaren als een magneet naar Ibiza worden getrokken. Zen. Amen.”

Artdirector Brenda Bakker is regelmatig te vinden in een agriturismo in het zuidoosten.

Can Fuster
“Samen met mijn vriend ga ik altijd op zoek naar B&B’s of hotels in een oude finca (opgeknapte boerderij, ook wel agriturismo, red.). Vanwege hun kleinschaligheid en afgelegen ligging zijn deze accommodaties voor ons dé manier om tot rust te komen op Ibiza. Met een ontbijtje geserveerd tussen de fruitbomen en uiteraard een heerlijk zwembad voor een frisse duik. Can Fuster is bijvoorbeeld zo’n must-stay.”

S’Estanyol
“Ons favoriete strand is zonder meer S’Estanyol. Ergens bij een gekleurde steen langs de weg sla je rechtsaf en dan volg je een megalange zandweg. Na een kwartier zie je de kristalblauwe zee in een kleine baai. Er staan maar tien bedjes én er is een restaurant. Verse vis van de gril, een glaasje wit en relaxte muziek op de achtergrond maken zo’n dag perfect. Ook tof: Es Pou des Lleo, weer een kleine baai, met alleen maar een hamburgertentje. Maar boven op de berg rechts, ?verscholen tussen de pijnbomen, ligt een visrestaurant met de lekkerste paella voor de lunch.”

Online editor Yeliz Çiçek vertoeft het liefst in het relaxte noorden of midden van Ibiza, rondom de stadjes Santa Gertrudis, San Miguel en San Juan.

Aubergine
“Dit organic restaurant kookt vooral met groenten van eigen land. Het terras met zeegroene stoeltjes, lampions, citroenbomen en cactussen is waanzinnig cool. Rust en goddelijk eten, wat wil een mensch nog meer?”

La Paloma
“Niet alleen favoriet bij bekende Ibiza-gangers maar ook bij locals. La Paloma zit precies midden op het eiland en heeft een fantastische landelijke vibe. Het eten is er verser dan vers en ’s avonds zit je superromantisch in een weelderige tuin met kaarslicht.”

The Giri Residence
“De must-stay van San Juan is zonder twijfel The Giri Residence. Cool, relaxed en funky – hier wil je zijn én blijven.”

Cala d’en Serra
“Helemaal ten noorden van San Juan ligt Cala d’en Serra, een strand tussen de rotsen met een adembenemend uitzicht en helderblauw water. Ook mooi en een redelijk goed bewaard geheim: Cala Xarraca.”

El Bigotes
“Wil je echt iets unieks, dan spring je op de scooter richting Cala Mastella, waar restaurant El Bigotes zit. Fan-tas-tisch. Het eten, de locatie, de mensen! Het ligt tussen de rotsen aan een klein strand en lijkt te drijven op een paar vlonders. Reserveren is een must, want ook al ligt dit tentje nog zo afgelegen, het zit elke dag tjokvol.”

En dit zijn de 5 allerfijnste wellnessadressen

Atzaró
Ver weg van de bewoonde wereld, omgeven door een sinaasappelboomgaard, ligt de eeuwenoude familie-finca Atzaró. Een oase van rust, waar de geuren van sinaasappelbloesem, rozemarijn en lavendel bijdragen aan een ultiem gevoel van ontspanning. Deze idyllische spa is een mix van Ibiza, Afrika en Azië. Atzaró is populair en wordt al jaren gebuzzt als de beste spa van het eiland. Wat let je? Ctra. Sant Joan KM 15 San Juan

Yogi Ibiza
Vlak bij het bruisende Talamanca staat een Nederlands team een paar keer per jaar te trappelen om met je aan de slag te gaan tijdens een yoga-retreat. Toverwoorden: rust en ruimte. Go!

Aguas de Ibiza Lifestyle & Spa
Geweldig vijfsterrenhotel met ongekende luxe. De kamers verdienen stuk voor stuk een plek in een interieurblad. Zenvolle aanrader is de bijbehorende Revival Wellness Club. Het verwenoord is gratis voor gasten van het hotel en ook toegankelijk voor dagjesmensen.

Revival Wellness Club
De spa hebben we al genoemd, maar er is meer… Bij Fitness-club 38 Degrees North bieden ze the full monty, van detoxprogramma’s tot fitness en bootcamp. Maar waar ons hart écht sneller van gaat kloppen: de yoga- en pilateslessen die er op de rooftop van het hotel worden gegeven. Naast de bekende vormen van yoga wordt er ook ‘yoga on SUP’ aangeboden – yoga en suppen (stand-up paddling) tegelijk. Fan!

The Mountain Ibiza
Zoals de naam al zegt: bij The Mountain Ibiza kom je tot jezelf in de bergen van Noord-Ibiza. In groepsverband (minimaal 6, maximaal 12 personen) ga je met behulp van yoga, meditatie, gezond eten, dans en mantra’s terug naar de basis. Tip: de retreats zijn ook exclusief voor vriendengroepen te boeken.

Dit zijn de 10 allermooiste stranden van Europa >

Laatste nieuws