8 x slapen op gekke droomplekken

WAANZINNIG GEDROOMD. Zalig uit logeren? 1/ Berghotel in zicht, Turkije

WAANZINNIG GEDROOMD.

Zalig uit logeren? Zomaar, of omdat je iets te vieren hebt. Marie Claire ?tipt de bijzonderste slaapadresjes, van ufo tot boomhut. Lekker gek en lekker anders. En: voor minder dan € 120 per nacht!

1/ Berghotel in zicht, Turkije
De Turkse regio Cappadocië (in het oosten van het land) wordt geroemd om haar unieke bergformaties. Slaap bij Elkep Evi Cave Hotel, de knapste van het stel. ?Vanaf € 90 per nacht, ?elkepevi.com.tr.

restaurant2_1300634132

2/ Je kunt de boom in, Zweden
In de uitgestrekte bossen van Zweden ligt het wonderlijke Treehotel. In de bomen zijn verschillende themakamers gebouwd, waaronder een UFO-suite en een vogelnest. Laat het budget het toe, slaap dan óók een nachtje in de ultieme boomhut. Bucketlistmateriaal! Vanaf ?€ 115 per nacht, treehotel.se.

P+19+TreeHotel+Lulea+Sweden+c+Graeme+Richardson

3/ Kittige kubus, Spanje
Het Spaanse hotel Aire de Bardenas biedt hotelkamers in de vorm van kubussen, ?met eveneens kubusvormige ramen, die een wijds uitzicht op het woestijnachtige landschap bieden. Geniet van de stilte, de schone natuur en qualitytime met je reisgezelschap. Vanaf € 119 per nacht, airedebardenas.com.

AIRE_ext13

4/ Tussen kunst & kitsch, Duitsland
Een Berlijns designhotel met 24 kamers mafheid, van een kamer met vliegend bed tot een gevangeniscel. De kamers zijn kleine kunstwerkjes, maar laten qua comfort niets te wensen over. Leuk voor een pitstop. ?Vanaf € 79 per nacht, propeller-island.de.

droomplekken-2

5/ Grotbewoners, Spanje
Up voor een romantische nacht? Slaap in een grot. En wel in die van Al Jatib, in de heuvels vlak bij het oogstrelende Granada. ?Je liefdesnestje is een schattig wit huisje dat in de rotswand is uitgehakt, een stulpje met veel ?authentieke details. ?Je waant je voor even ?in een sprookje. ?Prijzen op aanvraag, via aljatib.com.

cuavas_al_jatib_6

6/ Leuk zo’n luchtbel, Frankrijk
In La douce France kun je op de meest onverwachte plaatsen (lees: in het bos, weiland of op het strand) bivakkeren in een transparante tent in de vorm van een luchtbel, met een 360-graden-view als kers op de taart. Let wel: als ?je preuts bent is dit niets voor jou. Vanaf € 109 per nacht, bubbletree.fr.

Leuk zon luchtbel (1)

7/ Rioolbuis als huis, Duitsland
Oostenrijkse kunstacademiestudenten konden hun creatieve ei kwijt nabij het Duitse Essen, waar ze oude rioolbuizen omtoverden tot minimalistische hotelunits. De slaapkamers bestaan uit een tweepersoonsbed en een stopcontact. dasparkhotel.net.

droomplekken-3

8/ Achter de tralies, België
Geen moeite met kleine ruimtes? Slaap dan een keer in de bajes in het Belgische Vilvoorde, bij Hotel The Lodge, een voormalig tuchthuis dat is omgebouwd tot een luxueus driesterrenhotel. Wees niet bang, de sfeer is verre van Spartaans. Zonder twijfel het meest comfortabele nachtje in de cel. Vanaf € 90 per nacht, lodge-hotels.be.

Achter de trailers (1)

Productie en tekst: Gina Pesulima

Laatste nieuws