Vrouwelijke baas maakt je enthousiaster

Vrouwelijke bazen kunnen werknemers beter motiveren dan mannelijke bazen. Girl power!

Vrouwelijke baas maakt je enthousiaster

GIRL POWER!

Dat er meer vrouwen in topfuncties moeten komen, weten we allemaal. Maar nu is er een éxtra goede reden om powervrouwen op hoge posities te krijgen: vrouwelijke bazen kunnen werknemers beter motiveren dan mannelijke leiders.

Dat blijkt uit een studie van Gallup.

Volgens het onderzoek is 33 procent van de werknemers die voor een vrouw werkt betrokken bij hun job – wat inhoudt dat ze een emotionele band voelen met de missie en het doel van hun werk. Hier staat tegenover dat van de werknemers die voor een man werken slechts 25 procent diezelfde betrokkenheid voelt.

Werknemers die voor een vrouw werken hebben bovendien het idee dat de baas hun ontwikkeling en vooruitgang aanmoedigt, en ze vinden dat ze erkenning en lof krijgen voor goed werk. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat de vrouwelijke bazen in het onderzoek zelf ook meer bij hun werk betrokken zijn dan de mannelijke (41 tegenover 35 procent).

En er is nog meer goed nieuws voor bedrijven met #girlbosses, want een business met toegewijde werknemers boekt zo'n 147 procent meer winst. Ook fijn: het personeelsverloop is een stuk lager. Al met al nóg meer reden om powerlady's op leidinggevende posities te krijgen, vinden wij.

Bestaat het glazen plafond eigenlijk wel? >5 tips om je werkgever (weer) leuk te gaan vinden >

Bron: Marie Claire US