‘Dikke meisjes mogen óók bikini’s dragen’

De 22-jarige YouTuber Loey Lane heeft het even helemaal gehad met alle kritiek op haar lichaam in bikini. En wel hierom.

Lees ook

‘It’s not the 1950’s
after all’

De 22-jarige YouTuber Loey Lane heeft het even helemaal gehad met alle kritiek op haar lichaam in bikini. Waarom mogen vollere meiden geen zwemkleding dragen? vraagt ze zich af.

Daarom besloot de vlogger een video te maken, met een lijst vol kritiek waarmee ze dagelijks te maken krijgt. Zo is ‘Bikini’s don’t look good on bigger girls’ iets wat de Amerikaanse vaak als reactie op haar video’s krijgt. Wat een onzin, vindt ze. Want: maken de mensen die reageren op haar YouTube-video’s tegenwoordig uit wat aantrekkelijk is en wat niet? Nee. Ook krijgt ze regelmatig te horen dat mensen zich ongemakkelijk voelen als zij een bikini draagt, dat ze overgewicht zou promoten en dat ze onaardige reacties uitlokt. Allemaal belachelijke argumenten, vindt de vlogger.

Daarom wil Lane aan het einde van de video duidelijk maken dat het echt voor iedereen oké is om een bikini te dragen: “Now I’m going over this list I don’t think any of these excuses are valid. So does that mean we can continue wearing what we want? Hot damn! It’s not the 1950’s after all!’

Het betoog van Lane ging al snel viral en is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken. You go, girl! Bekijk de video hier:

Lane zet zich overigens al langer in voor een positief lichaamsbeeld met de campagne #IAmFlawless. Bekijk meer video’s op haar YouTube-kanaal.

7 vrouwen die schoonheid herdefiniëren >
Stop met ‘fat-talk’! >

Laatste nieuws

Zie ook