10 x de coolste strandtenten van Nederland

Het kwik stijgt deze week tot boven de 30 graden. Heel Nederland neer op het strand. Dit zijn de tien strandtenten waar je het best kunt vertoeven.

10 x de coolste strandtenten van Nederland

Aan zee of stadsstrand.

Het kwik stijgt dit weekend tot boven de 25 graden. Dus strijkt heel Nederland neer op het strand. Dit zijn de tien strandtenten waar je het best kunt vertoeven.

1 Tijn AkerslootZandvoortBoven aan ons lijstje: Tijn Akersloot. Tussen de surfboards en priklichten drink je een biertje en eet je mee van de BBQ en saladebar. Een potje suppen of surfen kan ook. Helemaal aan het einde van het strand van Zandvoort.

2 George No. 5ZandvoortDe eyecatcher van deze strandtent is zonder meer het grandioze, hemelsblauwe zwembad. Ideaal om in af te koelen en pootje in te baden. Deze George-telg is een aanwinst voor het strand van Zandvoort.

3 TimboektoeWijk aan ZeeHet is vooral de sfeer die je terug doet komen naar Timboektoe. Laid-back en knus. Timboektoe ligt aan de Noordpier, het beste stukje surfstrand van Nederland.

4 Strandtent De Pit’s-GravenzandeApplaus voor Strandtent De Pit! Lekkere pizza’s, fijne muziek en leuke festivals: dit is een strandtent zoals-ie hoort te zijn.

5 UbuntuZandvoortUbuntu is zo’n strandtent die niet zou mistaan op Ibiza. Het interieur is grotendeels van hout met hier en daar een schommel, en dat doet knus aan. Je kunt hier heel goed ontbijten, maar ook lunchen en dineren.

6 Key West BeachhouseUtrechtStrandpaviljoen Key West Beachhouse heeft steengoede burgers, een leuk interieur (hout meets industrieel) én kijkt uit op de Haarrijnse Plas. Dé zomerhotspot van Utrecht, dat kunnen wij met zekerheid zeggen.

7 WoodstockBloemendaal aan ZeeHippievolk verzamelt zich bij Woodstock. Al járen. En je kunt er niet alleen chillen, ook de dansavonden zijn legendarisch.

8 West aan ZeeTerschellingBij West aan Zee strijk je neer voor een quinoasalade, cheesecake met Terschellingse cranberry’s of steengoede garnalenkroketjes. Zonder meer de leukste strandtent op Terschelling.

9 Aloha BarWijk aan ZeeAloha ligt net als Timboektoe aan het strand van Wijk aan Zee. Je moet er even wat moeite voor doen, want makkelijk bereikbaar is het niet. Maar dan heb je ook wat: (nep)palmbomen, priklichten en een soort chill-surfvibe die we maar al te leuk vinden. Plus de kaart is biologisch.

10 Strandpaviljoen De OaseDomburgDe naam liegt niet: dit strandpaviljoen is een oase van rust. Het staat op hoge palen en heeft een weids uitzicht. Het strakke en cleane interieur zorgt voor nog meer rust. Hier moet je zijn voor vers seafood op je bord. Jam!

Dit zijn de 25 leukste terrassen van Nederland >