Dionne liet haar huidcellen bevriezen voor een strakke huid

Is de fontein van de eeuwige jeugd een ijzige wind? Dionne laat haar huid bevriezen.

Dionne liet haar huidcellen bevriezen voor een strakke huid

Beautyredacteur Dionne Pool onderzoekt de nieuwste treatments

Is de fontein van de eeuwige jeugd een ijzige wind? Dionne laat haar huid bevriezen.

De beautywereld is al een tijd in de ban van vrieskou. Zo kun ?je je vetcellen laten bevriezen om slanker te worden of voor gladdere billen je cellulite laten masseren met ijsklompen. Sinds kort is er ook ijs voor een strakker gezicht: de Cryo-T Spray. Cryo-T Spray is een miniwindmachine die ijs- en ijskoude lucht (-78°C om precies te zijn) in je gezicht blaast. De huid wordt hierdoor tot ongeveer 4°C afgekoeld. Volgens de folder krijgen je hersenen dan een seintje van de huidcellen dat het opeens wel erg koud is, waarop ze de huidfuncties opdracht geven te resetten, oftewel: ‘Ga eens lekker verjongen en vernieuwen, jongens!’ De huid komt hierdoor in een detox-modus terecht: de zuurstoftoevoer verbetert, net als de doorbloeding. Fantastisch voor de huid die wel een boost (lees: een lift) kan gebruiken. En er zijn zelfs testen die uitwijzen dat deze behandeling positieve resultaten geeft bij rosacea en acne.

Nu heb ik het geluk van beide geen last te hebben, en met de verslapping valt het ook reuze mee, maar nieuwsgierigheid dient de beautyjournalist en dus laat ik me gewillig, zij het met enige argwaan, behandelen. De vrouwelijke behandelaar moet iets van mijn scepsis hebben geroken; ze kondigt aan slechts de helft van mijn gezicht te behandelen, zodat ik het effect beter kan beoordelen. Ik krijg een spiegel in mijn hand gedrukt om mijn neusgaten mee af te schermen (de wind die uit de vries-machine komt is namelijk niet mis, het effect is verstikkend). ?Ze cirkelt het blazertje over mijn gezicht. ?De kou die ik voel is redelijk te hachelen. «Waarschuw je me even als het te koud aanvoelt? Er kunnen namelijk vrieswondjes ontstaan», stelt ze me nog even ‘gerust’.

Het fijne aan deze behandeling? Het effect ?is direct zichtbaar! De rechterzijde van mijn gezicht lijkt inderdaad iets gelift, hoewel minimaal. Mijn neus-lipplooi is minder aanwezig en er ligt een zachte glow over het behandelde deel van mijn huid. Gretig vraag ik of ze misschien de andere kant ook even wil doen, want: feestje! Maar nee. «Zo kun je ?de komende dagen ook nog goed zien en voelen wat het effect is», zegt de specialiste glunderend. Wat dat effect op langere termijn is? Een huid die tintelt van blijdschap en een iets zachtere uitstraling heeft. Al is het nog maar aan één kant.

Dionne liet zich met Cryo-T Spray behandelen bij Knap! Skincare ?Store in Amsterdam. Een behandeling is in vier minuten gepiept en kost € 50 per keer, of € 470 voor een kuur van tien keer. De eerste (proef)behandeling is gratis. knapskincarestore.nl

Zo word je last-minute bikiniproof >7 dingen waar huidexperts bij zweren >