3 wetenschappelijke redenen waarom een zus goed is voor je gezondheid

Zussen zijn vaak hartstikke gezellig. Maar uit onderzoek blijkt dat ze voor méér goed zijn dan familie-etentjes, kledingruil en gezamenlijke vakanties

ALS ZE NIET HET BLOED ONDER JE NAGELS VANDAAN HAALT.

Zussen zijn vaak hartstikke gezellig. Maar uit onderzoek blijkt dat ze voor méér goed zijn dan familie-etentjes, oppasavonden, kledingruil en gezamenlijke vakanties. Opgroeien met een zus kan namelijk een positieve invloed hebben op je gezondheid. Drie redenen waarom:

1/ Ze maken je gelukkig(er)
Een goede band met je zus(sen) kan leiden tot geluk op latere leeftijd. Uit onderzoek blijkt dat mensen met broers of zussen en hogere moraal hebben en dat het hebben van een zus leidt tot grotere tevredenheid over je leven. Hooray!

2/ Ze boosten je mentale gezondheid
Zusjes kunnen elkaar helpen om zich minder eenzaam, schuldig, zelfbewust en angstig te voelen, aldus onderzoek. Ook maken ze je optimistischer. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat zusjes elkaar aanmoedigen om hun emoties te uiten in tijden van stress, wat fundamenteel is voor een goede mentale gezondheid.

3/ Ze helpen je op weg naar een langer leven
Volgens onderzoek dat gepubliceerd werd in PLoS Medicine, kunnen familiebanden je helpen langer te leven. Mensen met slechte sociale connecties overlijden volgens het onderzoek gemiddeld 7,5 jaar eerder dan degenen met sterke banden met familie en vrienden (net zo’n groot verschil als tussen rokers en niet-rokers!). Dit komt waarschijnlijk omdat we sneller geneigd zijn bij familie aan te kloppen als we zorg nodig hebben. Ook kan de liefde voor je familie je motiveren om beter voor jezelf te zorgen.

19 redenen waarom het fantastisch is om 30 te zijn >
3 tips om je beter te voelen na een break-up >

Laatste nieuws