Redacteuren bloggen over hun #mcfitchallenge, deel 2

De #mcfitchallenge is weer van start en dus sporten, eten en zweten redacteuren Saar, Claudia, Yeliz, Jessica en Sanne zich richting strak en superfit

Redacteuren bloggen over hun #mcfitchallenge, deel 2

WORK IT!

De #mcfitchallenge is weer van start gegaan en dus sporten, eten en zweten redacteuren Saar, Claudia, Yeliz, Jessica en Sanne zich richting strak en superfit lijf. Om de week bloggen ze over de hoogte- en dieptepunten van hun challenge. Check hier welk bodytype jij bent en doe mee aan de #mcfitchallenge.

#TeamAardbeiJessica ontdekt Clean Meals"Abs are created in the kitchen", zeggen de grote fitgoeroes, en ik kom er steeds meer achter dat dat echt waar is. Ik weet genoeg van voeding om te weten wat goed en niet goed is voor mijn lijf, maar ik eet soms te veel en te onregelmatig en er belandt ook nog wel eens een makkelijke maaltijd in mijn boodschappenmandje. Vooral regelmatig eten, met gezonde tussendoortjes, is belangrijk om de stofwisseling op gang te houden. Om de boel weer ‘on track’ te krijgen, ging ik afgelopen week aan de slag met de Clean Meals, ontwikkeld door onder meer personal trainer Guy van der Reijden. Supergezonde maaltijden zonder troep, hoog in eiwitten en laag in calorieën, en iedere week bij mij thuis bezorgd. Ik hoef de lunch en avondmaaltijd alleen maar een paar minuten op te warmen. Opwarmen ja, want ik eet gewoon kip, vis of kalkoen met groenten en koolhydraten in de avond. Na een week Clean Meals voel ik me superfit en sterk. Ik heb totaal geen honger – dat komt door de eiwitrijke voeding – en vind het ideaal dat ik niet over m’n eten hoef na te denken. Bovendien is het écht smaakvol en ben ik al drie kilo kwijt! Voor mij is het een ideale manier om, áls de boel weer eens inkakt, mijn motivatie weer op orde te krijgen. Me happy!#TeamZandloperSaar verlegt een grensWat een beetje mooi weer al niet kan doen voor je fitte bikiniplannen. a: het stijgen van de temperatuur blijkt omgekeerd evenredig met mijn behoefte aan eten, en b: tijdens een lesje bodypump vind ik plotseling een extra dosis kracht. En zo snijdt het mes vlijmscherp aan twee kanten (ik hoop een stukje van mijn heupomvang).

Verder deze week:-In het kader van de Marie Claire bikini challenge heb ik mezelf een maatpak laten aanmeten. Een belevenis! Kan niet wachten tot ik volgende week bij Mama Maria mijn handgemaakte jaren '50 strandsetje kan ophalen.- Zonder ook maar één keer snoep en/of taart ben ik mijn werkdagen doorgekomen.- Op een zwoele zomeravond met vriendinnen na heb ik bijna geen wijn gedronken.- Ik heb aan den lijve ondervonden dat anderhalf uur yoga ook krachttraining is.

#TeamAppelClaudia verzaaktIk heb verzaakt. Ik geef het toe. Deze Appel laat haar volgers in de kou staan. Niksnadaniente heb ik deze week gedaan om van een Appel een Zandloper te worden. Niet gesport, wel lekker gegeten. Dat zit zo: ik was op perstrip naar Venetië. Neem ik doorgaans mijn hardloopschoenen mee, in Venetië is lopen sowieso al een hachelijk avontuur, laat staan hardlopen. Ook op voedselgebied heb ik me lekker gelaafd aan de Italiaanse keuken. Wel moet ik erbij zeggen (en ik ben er best trots op dat dit me gelukt is): ’s avonds geen pasta, dus geen koolhydraten. Ergens op mijn harde schijf staat het dus wel: de teugels laten vieren maar niet te veel, niet te ver van je focus af. Daardoor wees de weegschaal niet eens meer kilo’s aan bij thuiskomst. Dat is fijn nieuws, maar de buik is nog niet geslonken. Heb daarom fluks voor volgende week een extra training ingepland. En op woensdag én vrijdag met mijn PT. Ik laat nog wel weten of dat dé oplossing is..

#TeamPeerYeliz heeft de smaak te pakkenMijn personal trainer Robby Nelson (DoubleTrouble) ging met vakantie. Nu zou je denken dat dat het ideale moment is om achterover te leunen en even bij te komen van je sportregime. Laat me je dit vertellen: als je bij Robby traint, durf je dat niet. Als ik eraan denk hoe het me de eerste keer afging... Dat maak ik niet graag nog een keer mee. Angst is de ultieme motivatie, zo blijkt. Ik ga vrolijk verder met mijn sportregime (oké, eerlijk toegegeven, ietsjes minder hard). Ik trok maandag vriendlief van de bank om samen te gaan hardlopen. En dat was niet het enige, want met het circuit van DoubleTrouble in mijn hoofd had ik zelf een routine verzonnen voor daarna. En mijn vriend moest gezellig meedoen, ha! Wat bleek: hij had het zwaar en begon al te piepen na de eerste set burpees. Ik vond het vrij irritant dat hij mijn training stagneerde, maar ik heb er iets groots voor terug gekregen: RESPECT van the boyfriend. "Jij bent een beest geworden", waren zijn exacte woorden. En dat vind ik nogal wat voor een sportman als hij. Thanks, Robby, ik heb de smaak te pakken. Zal het dan echt gaan gebeuren? Dat ik een fitgirl ga worden? Hier houdt mijn stukje op, maar ik kan je het antwoord al verklappen: nee dus. Dan zou ik mijn o-zo geliefde croissants, kaas, wijntjes en pasta moeten laten staan voor circa 12 maanden, en ik vind 4 maanden al de hel. Eerst dit maar eens zo’n kleerscheuren doorstaan.

#TeamPotloodSanne heeft alweer een reisje op de planning staan en neemt maatregelenBali is voorbij en er is weer een nieuwe challenge aangebroken, want mijn summer holiday met vriendinnen naar Marseille staat gepland! En laten zij nou nét allemaal een Kardashian-kont hebben en verder ó zo skinny zijn. Daarnaast gaat een van mijn vriendinnetjes deze zomer trouwen en wil ik als bruidsmeisje natuurlijk een gestroomlijnd figuurtje hebben (we dragen immers allemaal hetzelfde jurkje). Bovendien kan een beetje positieve concurrentie om jezelf de sportschool in te trekken echt geen kwaad! Dus op zondagochtend neem ik een proefles, want na alle thuisoefeningen met trainings apps heb ik toch echt de sportschool met al haar attributen en gewichten nodig. Daarbij komt dat ik wel van een beetje afwisseling houd, anders mis ik de uitdaging. Maandagavond 21.30 uur kom ik thuis van mijn werk, spring meteen in mijn joggingoutfit, eet snel een deel van de overheerlijke rijstschotel van mijn vriend op en sprint de deur weer uit. Héérlijk, die verse lucht als het net geregend heeft, maar dit is natuurlijk niet vol te houden... Op dag 3 heb ik niet de energie om weer te trainen, dus neem ik een rustdag. Maar Karma kijkt alweer om de hoek, want laat nou net de lift op het werk kapot zijn, hallo 5-hoog Glossy Boutique!

Redacteuren bloggen over hun #mcfitchallenge, deel 1 >