6 slimme manieren om werk en reizen te combineren

Heb jij nooit genoeg tijd of geld om die droomreis te maken? Think again. Er zijn genoeg manieren om werk en reizen te combineren.

Voor de wereldreiziger in spé.

Heb jij nooit genoeg tijd of geld om die droomreis te maken? Think again. Er zijn namelijk genoeg manieren om geld te verdienen en tegelijkertijd de wereld te ontdekken. Tenminste, als je over een beetje inlevingsvermogen en flexibiliteit beschikt. 6 manieren om geld te verdienen abroad.

1/ Werk freelance online
Ben jij een kei in de tech-business, designer, fotograaf of (reis)journalist? Dan kun je tegenwoordig prima vanaf je laptop werken – overal ter wereld. De enige vereisten zijn een goed Wi-Fi-netwerk, Skype (voor eventueel overleg) en toegang tot je mail. Wel is het handig om voor vertrek alvast goede contacten op te doen, want werk vinden is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er genoeg online ‘marktplaatsen’ voor freelancers waar je naar werk kunt zoeken, bijvoorbeeld freelance.nl en Elance (internationaal).

2/ Regel een werkvisum
Ben je onder de dertig jaar? Dan kun je voor landen als Australië, Nieuw-Zeeland en Canada een werkvisum regelen, waarmee je allerlei jobs kunt krijgen. Vaak gaat het om makkelijke, tijdelijke banen, zoals in de landbouw. Dat betekent dus lange dagen werken, maar daarnaast kun je lekker genieten van de cultuur en omgeving. De jobs vind je meestal door rond te vragen op de plek van bestemming, vooral in backpacker-walhalla Australië.

3/ Aan de slag in de horeca
Hotels, restaurants, bars: allemaal hebben ze werknemers nodig die goed Engels (en soms ook Nederlands) spreken, vooral op toeristische plekken. Doordat je vaak elke dag werkt, zul je niet veel kunnen rondtrekken, maar je hebt wel mooi de tijd om de plaatselijke omgeving écht goed te leren kennen.

4/ Geef Engelse les
In sommige delen van de wereld is er veel vraag naar Engelse les. Vereiste is natuurlijk dat je de Engelse taal goed beheerst. Handig daarvoor is de internationaal erkende TEFL-cursus (Teaching English as a Foreign Language). De cursus leert je om basis-Engels te onderwijzen en geeft daardoor meer garantie op een baan.


5/ Werk op een cruiseschip
Hartstikke leuk, want: netwerken met mensen van over de hele wereld en natuurlijk een hoop mooie plekken zien. De downside is echter dat je vaak lange dagen maakt en als snel een aantal maanden rondreist, dat moet je wel aankunnen. Meer informatie over werken op een cruiseschip vind je hier.


6/ Neem een job als au pair
Een taal (nog beter) leren spreken én de cultuur van een land ontdekken? Ga aan de slag als au pair! Daar krijg je gratis inwoning voor terug, en meestal ook nog een fijn zakcentje. Meer informatie en ervaringen vind je hier.

Let wel op: werken en reizen is all about geld verdienen. Dat betekent vaak keihard werken, terwijl er niet snel een carrière uit zal voortvloeien. Wat je ervoor terugkrijgt is een onvergetelijke ervaring. En daar doe je het voor, toch?

7 dream jobs waarvan je niet wist dat ze bestonden >
5 manieren om je carrière online te ruïneren > 

Laatste nieuws