10 x ochtendgewoonten van gelukkige mensen

Een goede start beïnvloedt je hele dag. Wat je moet doen voor een happy state of mind? Je dag zó beginnen.

10 x ochtendgewoonten van gelukkige mensen

OH HAPPY DAY!

Een goede start beïnvloedt je hele dag. Wat je moet doen voor een happy state of mind? Je dag zó beginnen:

1 Start een beetje zenDaar bedoelen we mee: keer even lekker in jezelf. Mediteer, let op je ademhaling, zoek de stilte op en – heel belangrijk! ? uit je dankbaarheid; uit een onderzoek van de Universiteit van Californië is gebleken dat dankbaarheid een enorme mood-booster is.

2 Doe alles bewustVoer jij je ochtendroutine uit op de automatische piloot? Helemaal fout! Probeer alles juist bewust te doen, vernieuw je ochtendroutine regelmatig en plan iedere ochtend iets om naar uit te kijken.

3 Blijf het eerste uur UNPLUGGEDDus: niet op je telefoon liggen klungelen, je mail checken en het nieuws lezen in bed. En over het nieuws gesproken…

4 Mijd het nieuws sowieso nog evenZo’n 85% is negatief geladen en met al die negativiteit wil jij als happy persoon je dag natuurlijk niet beginnen. Toch niet helemaal oblivious de deur uitgaan? Tip: ‘sandwich’ het nieuws en pak het in tussen positieve handelingen. Voorbeeld: eet een bosbessenpannenkoek (yay!) – check het nieuws (oef) – luister naar fijne muziek (yay!).

5 Maak een to-do listHet concretiseren van (haalbare) doelen geeft je een gelukkig gevoel, zo claimt een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Experimental Social Psychology.

6 DisciplineWe hebben het al eens gezegd: sta lekker vroeg op, stop met snoozen en maak je bed op. Echt, dat heeft allerlei mentale én fysieke benefits.

7 Laat je hond uitOeh, weer eens een leuke reden om een hond te nemen. Toch maar geen hond? Gewoon wandelen schijnt óók de truc te doen. Even de frisse lucht inademen, de omgeving in je opnemen, je voorbereiden op de dag...

8 Ga sportenIn plaats van wandelen kun je je dag ook beginnen met een intensievere workout. Goed voor je energielevel, concentratievermogen en de aanmaak van endorfine.

9 Eet happy foodDat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, is al een tijdje niet meer zo zeker. Wél altijd een goed idee: voedsel eten waardoor je meer serotonine (een gelukshormoon) aanmaakt. Dat zijn bijvoorbeeld granen, eieren, noten, zaden en fruit.

10 Voorkom haastSpeeddouchen, noodgedwongen besluiten dat je messy hair wel voor intentioneel door kan gaan en nét op tijd de deur uitvliegen, zijn geen gewoonten die bijdragen aan een happy day.

Deze 50 dingen maken ons het meest gelukkig volgens onderzoek >