Om deze 6 redenen wil je vanavond meteen naar bed

Doe als granny en ga om 21.00 uur naar bed. Want meer slapen zorgt voor een betere gezondheid. 6 redenen om je te overtuigen.

Om deze 6 redenen wil je vanavond meteen naar bed

Doe als een granny en ga om 21.00 uur naar bed. Want meer slapen zorgt voor een betere gezondheid. Zes redenen om je te overtuigen.

1/ Je neemt betere beslissingen

In crisissituaties kun je niet meer goed nadenken en dan maakt een snelle beslissing nemen wel heel ingewikkeld. Onderzoek van de Washington State University toont aan dat het brein door weinig slaap informatie niet goed meer kan verwerken, waardoor je dus geen snelle beslissingen kunt nemen. 

2/ Je eet minder

Weinig slaap maakt je niet alleen chagrijnig, het zorgt er ook voor dat je meer trek hebt. Volgens onderzoek van Journal of Healthy Psychology raakt het hormoon dat de eetlust controleert in de war van weinig slaap, waardoor je lijf om eten gaat zeuren.

3/ Je bent emotioneel stabieler

Weinig slaap kan de manier waarop je omgaat met stressvolle situaties beïnvloeden. Maar het kan er ook voor zorgen dat je je druk maakt om onbenullige dingen. Het gevolg: huilen omdat je je hebt vergist en het vandaag geen krokettendag blijkt te zijn in de kantine.

4/ Je blijft op gewicht 

Dertig minuten minder slapen per nacht kan ervoor zorgen dat je sneller aankomt en dat je metabolisme stagneert. Willen we niet. 

5/ Je krijgt een mooiere huid

Ja, ook van weinig slaap krijg je een droge huid. Dus, actieplan: veel water drinken en op tijd naar bed. Beide zeer budgetvriendelijke beauty tricks voor een stralende huid.

6/ Je stelt dementie uit

We know, dement worden is nog mijlenver van je bed, maar toch geen onbelangrijk onderwerp. Slechte slaaprituelen kunnen volgens de University of California, Berkley een rol spelen in het ontwikkelen van Alzheimer en andere vormen van dementie.

Lees ook: Zo maak je je gezicht écht schoon voor het slapengaan

Beeld: Getty Images