5 x knalhard werken en toch een zomerse glow

Zit jij deze zomer meer in de vergaderkamer dan op het terras? Hoofdredacteur Claudia vertelt je hoe je toch die begerenswaardige glow krijgt.

5 x knalhard werken en toch een zomerse glow

Zo doe je dat.

Zit jij deze zomer meer in de vergaderkamer dan op het terras? Hoofdredacteur Claudia Straatmans vertelt je hoe je toch die begerenswaardige glow krijgt.

 1/ SlaapKlinkt saai, maar is e-s-s-e-n-t-i-e-e-l. Arianna Huffington heeft er in haar powerbook Thrive zelfs een heel hoofdstuk aan gewijd. Het belangrijkste ingrediënt om snoeihard te kunnen werken is slaap. Zonder slaap stoppen je hersens met denken. En, voegt mijn PT Radmilo Soda daaraan toe, plakken de stresshormonen aan je taille. Laatst had ik een training van energie-management-goeroe Ernst van Dijk, en hij herhaalde maar weer eens de basisprincipes van energieke kinderen. Rust. Reinheid. Regelmaat. Op tijd naar bed – in mijn geval om 23.00 uur – en minimaal zeven, acht uur slaap pakken. Je huid zal je dankbaar zijn.

2/ Dat hek uitBlijf niet in je comfortzone, stap dat hek uit. Letterlijk en figuurlijk. Van nieuwe dingen ontdekken krijg je letterlijk blosjes op de wangen. Ik weet heus wel dat perstrips naar Venetië (oh la la, wat was dat reisje van de week goed voor de flirtfactor) niet bij elke baan inbegrepen zijn. Maar je hoeft echt niet letterlijk ver te gaan. Ik weet nog dat ik als low-budget student ook van alles wilde. Samen met een vriendin leende ik een autootje en reed ik naar Noordoost-Groningen, off all paces. Prachtige terpkerken heb je daar. Ik weet zeker dat niemand toen dacht dat Noordoost-Groningen hip was, maar wij zagen er Toscane in. The mind has to travel, zou Diane Vreeland zeggen.

 3/ ChampagneChampagne is de enige drank waar een vrouw mooi van wordt, zei Winston Churchill al. Wie ben ik om de grote Britse leider tegen te spreken? Want Winston heeft een punt: doordat de belletjes razendsnel in je bloed komen, vergroten de poriën zich, met als resultaat: een goede blos. En ook nog eens een goed gevoel omdat deze goddelijke drank mag.

 4/ SportElke woensdagochtend – nadat ik mijn dochter naar school heb gebracht – fiets ik door naar sportschool Soda Bodyfit, en elke woensdagochtend zit ik na drie minuten al op de klok te loeren wanneer het er alsjeblieft op zit. En toch: om 10.00 uur huppel ik als een kind de deur weer uit: wat een glow, dat krijgt geen beautyproduct voor elkaar. Alhoewel...

5/ De hulpmiddelenEn ja, ik draai soms dagenlang ellenlange vergaderingen, en ga dan pips zien, heel pips. Die vergaderingen zijn bijna niet te vermijden (wist je dat Nederland vergaderland nummer 1 is?). Maar in mijn tas(sen) zit altijd een instant-oppep-foundation. Mijn favorieten? Estée Lauder EE-Cream. Chanels Vitalumière. Diors Star Foundation. L’Oréal Paris’ BB-Cream. Alles waar het woord ‘lumière’ in zit is al goed voor mijn ouwe-kranten-gezicht. En dat hoeft heus geen fortuin te kosten, want toevallig geven budgetproducten mij op de een of andere manier ook meteen een boost. Ik zeg ‘Hallo Hema’ (en koop daar dan meteen die Copa Sabia, een goede betaalbare bubbel, zie tip 3).

5 manieren om fit te blijven in een topbaan >5 tips om in no time slanker over te komen >