15 x de tofste terrassen van Nederland

Je ultieme buitenborrelgids voor deze lente!

Lees ook

Zonnetje? Check. Drankje? Check. Muziekje? Check. Dit zijn de 15 fijnste terrassen om deze lente neer te strijken!

1/ Proeflokaal ’t Nieuwe Diep, Amsterdam
Dit is zo’’n plekje dat Amsterdammers het liefst voor zichzelf houden. In het schattige huisje midden in het Flevopark waan je je in een sprookjesbos. Je kunt er o.a. gin, wodka en likeurtjes uit eigen distilleerderij proeven en het superfijne zonnige terras ligt aan de vijver. Psssst… niet verder vertellen.

2/ Café restaurant De Plantage, Amsterdam
Op het Fransige plein van het restaurant van Artis staan heel veel tafeltjes en stoeltjes, dus de kans op plek is groot. Uitzicht op bomen met romantische priklichten en de flamingo’s ietsje verder.

3/ Bloem, Amsterdam
Je zit aan het water, pal in de zon, soms hoor je zelfs nog wat apen (uit Artis) gillen op de achtergrond. Bloem heeft alles in huis om een zonnige dag nóg fijner te maken.

4/ Polder, Amsterdam Polder is een groene oase in Amsterdam-Oost. En als we oase zeggen, bedoelen we écht een oase: een rustplek in het drukke stadsleven. Een groen weiland met Piet Hein Eek-like banken en ligstoelen, zo ruim dat je perfect met de zon mee kunt draaien. En: ze hebben er de beste garnalenkroketten van Amsterdam.

5/ Café de Ceuvel, Amsterdam
Dit is dé zonhotspot van Amsterdam. Café de Ceuvel ligt in Noord, aan het water en bestaat uit oude woonboten en houten vlonders. Op die woonboten: hangmatten, zitkussens en strandzitjes.

6/ Waterkant, Amsterdam
Tropical vibes aan de Amsterdamse grachten, dat zijn de ingrediënten van het terras van Waterkant. Ze hebben de heerlijkste Surinaamse hapjes, biertjes en ander lekkers. Chill letterlijk aan de waterkant of scoor een picknicktafel voor een ultieme avond met vrienden.

7/ Biergarten, Rotterdam
Trek je dirndl uit de kast, want in de Rotterdamse Biergarten kijken ze nergens raar van op. Groot terras, hippe dudes en dudettes, een ongedwongen sfeer en véél bier natuurlijk. Dit jaar staan er twee eigen brouwsels op de kaart.

8/ The Suicide Club, Rotterdam
Een lift met bellboy (!) brengt je naar de achtste verdieping waar cocktails, livemuziek, zeefruit van de BBQ én een topuitzicht op je wachten. Do we need to say more?

19/ Aloha Bar, Rotterdam
In voormalig zwemparadijs Tropicana zit het restaurant Aloha. En laten die nou een steengoed terras hebben. Met priklichten, leuke stoeljes en goeie sfeer. De allerleukste in Rotjeknor, als je het ons vraagt. 

 

Een bericht gedeeld door Aloha (@aloharotterdam) op

10/ Barley’s Biergarten, Arnhem
Op 5 minuten lopen van Arnhem CS vind je een waar paradijs van bier en biologische kippetjes van het spit. Binnen hangt een industriële sfeer met biertanks en -leidingen die door heel het pand lopen, buiten maak je nieuwe vrienden aan de lange stamtafels

11/ Klein Berlijn, Utrecht
Dit terras ligt aan het water (altíjd goed) en heeft een enorm coole, creatieve vibe. Én: er is vaak nog wel een plekje te bemachtigen. Al moeten we er wel bij zeggen dat deze plek ZO fijn is, dat het iedereen vast niet ontgaat. Snel gaan dus, voor het te laat is.

12/ Key West Beachhouse, Utrecht
Key West Beachhouse ligt op hét strand van Utrecht: de Haarrijnse Plas. Het strandpaviljoen heeft een cool interieur en fijne menukaart, dus hier is het uiterst goed vertoeven.

13/ Ledig Erf, Utrecht
Op het mooiste plein van Utrecht, omgeven door bomen en gracht, met gekleurde stoeltjes, niet te moeilijk. Je bent om, geef maar toe.

14/ Vork & Mes, Hoofddorp
Midden in de natuur, aan een meer of eigenlijk drijvend op het meer ligt het imposante pand van Vork & Mes. Het menu is ook niet mis: hier wordt gekookt met de meest verse lokale producten, soms zelfs uit eigen moestuin.

15/ Fortuyn, Haarlem
Een tip: Ga vooral begin van de middag naar Fortuyn want de rest van de dag zit het terras tjokvol. Met een knus terras op de Grote Markt én een modisch en cool interieur.

Lees ook: Het bestaat dus echt: chips met sushismaak

Beeld: 

Laatste nieuws

Zie ook