Dit is oorzaak nummer één van een slechte werk-privébalans

Uit een enquête van Workfront blijkt dat de meeste mensen een steeds slechtere balans hebben tussen werk en privé. De oorzaak? Lees het hier.

Lees ook

En die is niet zo verrassend.

Uit een enquête van Workfront blijkt dat de meeste mensen een steeds slechtere balans hebben tussen werk en privé (ofwel: té veel werk, te weinig vrije tijd). De oorzaak? De meeste werknemers geven slechte bazen de schuld.

De helft van alle ondervraagden geeft toe weleens belangrijke familie-evenementen te hebben gemist vanwege werk. De oorzaak hiervan was volgens 69 procent een ‘slechte’ baas, die vaak werd getypeerd als ‘gemeen’, ‘veeleisend’ en ‘arrogant’. Op de tweede plaats werd werken buiten kantooruren genoemd, maar ook incompetente collega’s en lange reistijden zorgen volgens veel mensen voor een slechte balans.

Wat er gedaan kan worden om de balans te herstellen? Zeventig procent van de ondervraagden zegt dat een flexibeler schema zou werken. Ook geeft meer dan de helft toe blij te zijn als ze ‘op afstand’ kunnen werken, bijvoorbeeld thuis.

Heb jij een goede balans tussen werk en privé? Doe de check! >
26 tips om je naar de top te onderhandelen >

Laatste nieuws

Zie ook