10 redenen om NU aan yoga te gaan doen

Yoga maakt rustig, kalmeert én zorgt ook nog voor een lenig en slank lichaam. 10 redenen om je te overtuigen dat yoga dé work-out voor jou is.

10 redenen om NU aan yoga te gaan doen

Dus dáárom doet echt ie-der-een het.

Die stressvolle werkdag totaal achter je laten? Yoga kan je helpen. Het maakt rustig, kalmeert én zorgt ook nog voor een lenig en slank lichaam.10 redenen om je te overtuigen dat yoga dé work-out voor jou is:

1 Iedereen heeft het eroverNiet alleen je vriendinnen, ook je tante en je buurjongen. Yoga is geaccepteerd. En dus kun je er niet omheen om het ook even uit te proberen.

2 Yoga kan OVERAL op ELK momentYoga gaat niet om je been in je nek kunnen leggen of niet, yoga gaat om bewustwording. Je bewust worden van je adem, je houding, je zijn. Dit kan tijdens het fietsen, lunchen met vriendinnen of terwijl je achter je computer zit. En wil je toch een lesje, daarvoor hoef je tegenwoordig niet eens de deur uit! Bij The House of Yoga kun je lessen van toegewijde yogi’s over de hele wereld volgen.

3 Yoga leert je ontspannen met inspanningHet lijkt onmogelijk, maar het is waar. Door je in te spannen tijdens een yogales, leer je hoe je moet ontspannen. Dat werkt zo: tijdens het uitvoeren van een houding mag je je helemaal ontspannen en als je dat doet, vergeet je bijna dat je lichaam zich behoorlijk inspant om verschillende kanten op te buigen. Je ligt dus stil, maar ondertussen ben je goed bezig!

4 Yoga maakt slankYoga vermindert het gevoel dat je zin hebt om te eten of te snacken. Je wordt je bewuster van je lichaam en leert er echt naar te luisteren in plaats van meteen te handelen naar je eerste behoefte, die bovendien vaak voortkomt uit gewoonte.

5 Yoga is en cadeautje voor jezelfHet gaat om jou en om jou alleen. Yoga is niet iets waar je goed in bent of waarin het draait om presteren. Ken jij een wereldkampioen yoga? Precies. Eindelijk een moment helemaal voor jezelf waarin je alleen maar naar jezelf en je lichaam hoeft te luisteren.

En deze 5 dingen wist je nog niet over yoga 

1 Het maakt je effectieverJe mist altijd meer dan je meemaakt. Dat is hoe het is. Maar met yoga kun je wel je concentratievermogen vergroten, waardoor je taken minder tijd in beslag nemen. Zodat je bijvoorbeeld eerder klaar bent met je werk.

2 Elke yogastijl is andersYoga is al meer dan 2500 jaar oud. Door de jaren heen zijn er verschillende stijlen ontstaan, die allemaal een eigen karakter hebben. Yin-yoga is bijvoorbeeld heel rustgevend omdat je hierbij vaak lange tijd in dezelfde houding blijft. Een andere is yogavorm is vinyasa, waarin de bewegingen en houdingen je ademhaling volgen. Ashtanga is weer heel anders; deze vorm richt zich meer op kracht en hierbij doe je altijd dezelfde serie. Kortom: op elk potje past een dekseltje.

3 Elke leraar is andersLaat je niet afschrikken door één zweverige yogaleraar of door iemand die er een veredelde aerobicles doorheen ramt. Yoga gaat ten eerste om jou. En ten tweede zijn er ontzettend veel geweldige leraren, die gestudeerd hebben om les te geven en een bepaalde yogastijl van binnen en buiten kennen. Er is dus heus een leraar te vinden die jou kan helpen bij het bereiken van je doelen.

4 Niet alleen goed voor je lichaamJe kunt natuurlijk beginnen met yoga om strak in je vel te zitten voor het bikiniseizoen (begrijpen wij best). Maar je zult vanzelf merken dat yoga niet alleen je lichaam positief verandert. Het doet ook iets met hoe je je voelt. Je leert jezelf te accepteren zoals je bent, krijgt meer zelfvertrouwen en geduld, en je zult merken dat je beter slaapt en over het algemeen vrolijker en positiever zult zijn. Het klinkt misschien gek, maar door letterlijk (een paar keer per week) op één been te staan, zal je mentaal ook makkelijker je balans weten te vinden!

5 Starten kan directJe hebt maar heel weinig nodig om yoga te doen. Sterker nog: je kunt met helemaal niets beginnen. De meeste yogascholen hebben matjes die je kunt gebruiken en je normale sportkleding is over het algemeen geschikt. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt, is zin. En als je nu meteen zin hebt om te beginnen: The House of Yoga biedt online lessen aan die je overal kunt doen ? gewoon thuis, in het park of op je werk. Je kunt er onbeperkt yogalessen volgen van topleraren van over de hele wereld. Wij testten een rustige (yin) en een dynamische les van Katiza.

Wat houdt je nog tegen? Check alvast deze yoga oefeningen:Dynamische lesRustige yin-les

Tips van The House of Yoga

7 redenen waarom dansen de ideale sport voor jou is >